| | | |

Теменужка Петкова се ядоса: Външно да не е канал за реклама?

Нашата цел в никакъв случай не е избори 2 в 1. България няма необходимост от избори. България има нужда, да има диалог между партиите в управлението и да работим в интерес на страната.

Но ако продължават да се правят такива разделителни линии и поставяне на ултиматуми, разбира се, изходът от една такава ситуация би бил избори.

Това предупреди в интервю по БНР депутатът от ГЕРБ-СДС Теменужка Петкова.

Тя категорично заяви:

“Аз се надявам на един конструктивен диалог и да се излезе от тази патова ситуация, но ако все пак се стигне до избори, българските граждани трябва да знаят, че вината не е в ПП ГЕРБ”.

Петкова, която беше министър на енергетиката напомни, че “на първо място, за нас от ГЕРБ-СДС, е много важна ротацията , която беше договорена за управленската програма, да се случи, както сме се споразумели.

След първите 9 месеца, през които премиер е акад. Николай Денков след това Мария Габриел става министър-председател, МВнР остава под ръководството на ГЕРБ, а Денков поема поста вицепремиер и министър на образованието”, аргументира се Петкова.

И допълни, че “след като МВнР до настоящия момент е на ПП ГЕРБ, логично е след тази ротация и след като Денков желае, а и така е договорено, че ще поеме образователното министерство , МВнР да остане за ГЕРБ”.

“Не виждам нищо по-ясно и естествено Външно да остане за ГЕРБ, тъй като това е единственото министерство, което имаме в рамките на това правителство.

И аз тук не мога да си обясня, откъде дойде тази амбиция на нашите партньори от ПП-ДБ, да заемат всички постове в правителството с 32 депутати”, коментира Теменужка Петкова.

Тя предупреди, че “ако направим бърз прочит на това, което каза акад. Денков преди дни, че МВнР е нужно на ПП-ДБ, за да се чува гласът на ПП навън, то това е много обезпокоително”.

“Защото, ако някой си мисли, че може да управлява Външно министерство, за да прави реклама на Продължаваме промяната, това е много опасно.

Защото Външно министерство трябва да говори с гласа на България, така както досега винаги е било и както Мария Габриел показа, как трябва да се управлява МВнР , защитавайки българския интерес”, каза Петкова.

Тя обясни, че има възможност и друг, но от ГЕРБ, да поеме Външно министерство, след като в последните дни се спряга името на Марин Райков.

“Това е възможно, няма пречка това да се случи. Ние държим и ще отстояваме МВнР. Имена за министри не са коментирани.

Със сигурност мога да кажа, че в тази сложна геополитическа обстановка, в която се намираме, Външно министерство се нуждае от един безспорен професионалист на поста министър, човек познат в дипломатическите среди, които е приет навсякъде.

Тук не бива да правим експерименти Това не може да бъде канал за реклама, на която и да било политическа партия, това е недопустимо”, каза Теменужка Петкова.

И потвърди, че очакват анализа на Денков – Габриел за министрите и министерствата през изминалите 9 месеца, за да се реши кои ще бъдат сменени и кои остават при ротацията.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts