| | | |

Драмата свърши: ДПС раздели ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ

ДПС ще раздели управленските партньори от ГЕРБ-СДС и “Продължаваме промяната” – “Демократична България” в новата пленарна зала в сградата на бившия партиен дом.

Разпределението на местата в залата е станало в последния момент, тъй като до последно парламентарните групи не можеха да се разберат кой къде да седне.

С червено са обозначени местата на БСП, синьо – ПП-ДБ, жълто – ДПС, оранжево – ГЕРБ, обозначените с Х места са за “Възраждане”, а зелените за ИТН

От ПП-ДБ не искали да седят до депутатите от “Възраждане”, както бяха досега. Затова настоявали да се съберат в един блок в залата с партньорите си от (не)коалицията ГЕРБ.

Досега разпределението беше БСП, ДПС, ПП-ДБ, “Възраждане”, ГЕРБ-СДС и “Има такъв народ” от гледна точка на председателя на Народното събрание, като всеки от трите блока бе поделен между две групи.

В новата зала обаче централно място ще има четвъртата политическа сила ДПС, която ще стои между управляващите от ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ.

Все пак желанието на ПП-ДБ ще бъде изпълнено и те няма да са до хората на Костадин Костадинов в новата зала.

И в нея БСП ще са в левия край. До тях ще бъдат бившите им коалиционни партньори от “Промяната” и ДБ, следвани от ДПС, ГЕРБ-СДС, “Възраждане” и “Има такъв народ”.

Новите си места депутатите ще заемат още утре сутрин, когато в 9,00 часа ще чуят за първи път звънеца след лятната си ваканция.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts