| | | |

Психария по Нова: Кирил Петков е пръв, аз съм втори, но всъщност и двамата сме първи! Борисов финансира социологическите проучвания

“Имаме нова политическа сила, която може да прекрати политическата криза и да прекрати служебната злоупотреба с власт”

Това заяви пред Нова телевизия съпредседателят на ДБ Атанас Атанас Атанасов.

“Трябва промяна в Конституцията, за да се отнемат кадровите правомощия на главния прокурор, защото българската прокуратура работи по съветски модел”, заяви той.

“Вече сме 3 плюс 3, а днес още две земеделски организации ще подпишат с нас (ПП-ДБ). Над 100 граждански организации също се присъединяват. Социолозите не могат да измерят какъв електорат водят тези 100 организации.

Ние ставаме като една лавина. Аз наистина вярвам, че ще имаме над 121 депутати”, каза от своя страна съпредседателят на ПП Кирил Петков.

“Абсолютно сигурен съм, че ще бъдем първи”, заяви той.

“Основното е битката с корупцията, ние разчитаме, че бизнесът ще застане плътно на наша страна. Вижте какво ни показват отвън със списъка “Магнитски”. Да видим какво има в папките на Бойко Рашков за енергетиката, за хазарта”, каза още Атанасов.

“Честно ви казвам, ние ще бъдем първа политическа сила. Ние сме единствените, които се обединяваме и не допускаме хипотеза за паритет с ГЕРБ.

Другите политически сили трябва да се реформират. Съвсем възможно е ние, бидейки първа политическа сила да направим позитивната програма за България.

Вярвам, че след пет избора, като сложим нашето правителство, като сложим нашата програма ще бъде ужасно скъпо за всеки, който откаже да ги подкрепи, на българския народ му писна от избори”, прогнозира Петков.

“Ние ще бъде диалогични, но без корупционерите. Ще убеждаваме, че трябва да ни подкрепят”, категоричен е Атанасов.

По думите му, Борисов е този, който се стреми към нови избори наесен.

Атанасов добави, че ще сме диалогични, но няма да говорят с корупционерите. „Убеден съм, че този, който иска изтощаване на противника като се ходи на избори е Бойко Борисов.

Ако ГЕРБ са първа политическа сила, на есен отиваме отново на избори“, категоричен беше Атанасов.

“В 23-ти район на София, най-демократичния район, Кирил Петков е пръв, аз съм втори, но всъщност и двамата сме първи”, каза Атанас Атанасов.

„Голяма част от социологическите проучвания са финансирани от Бойко Борисов. Кампанията сега започва и ние ще се опитаме да убедим хората, че искаме да водим страната напред.

Разчитаме, че бизнесът ще застане на нашата страна, за да махне оковите“, заяви от своя страна ген. Атанас Атанасов от „Демократична България“.

Двамата обясниха, че са заедно в студиото, защото ще бъдат рамо до рамо в 23-и МИР в София. Там Петков е водач, а Атанасов ще е втори. “Няма да го делим на първи и втори. Заедно сме”, обясни лидерът на ДСБ.

“Нашият водещ кандидат за Благоевград, когато разбра, че предлагаме Георги Ганев излезе и сам каза, че си отстъпва мястото, защото Ганев е нужен с неговата експертиза. Такива хора, показват политическа зрялост”, разказа развълнуван Атанасов.

“Имаме много силна гражданска квота. Мартин Димитров и Георги Ганев са на челни позиции. Димитров ще е водач в Русе. Ганев е втори в Благоевград, където местният лидер на ДСБ дори се отказа и отстъпи в името на по-голямата кауза”, съобщи Атанасов.

Той съобщи, че бюджетният дефицит ще бъде 3%, но във времената на война, ще са необходими социални програми с рефлекс върху цени и доходи.

Петков и Атанасов коментираха и акцията на Европейската прокуратура, ДАНС и ГДБОП в ТЕЦ-ове у нас.

“По време на нашето правителство се наложи аз лично да отида в ТЕЦ “Брикел”, защото имаше огромни нарушения. Те надхвърляха 35 пъти допустимите норми на замърсяване.

След като бе затворен, “Брикел” отново отвори врати, защото всяко наказателно постановление се отхвърляше от местния съд”, коментира Петков.

“Притеснителното е, че не е нормално да разчитаме само на европрокуратурата за схемите, които се случват в енергетиката, на американското правителство да ни сочи кои са най-корумпираните хора в страната, а българската прокуратура да стои там като някакъв мълчалив свидетел.

Не е нормално това. Не може да разчитаме само на външни сили.

Време е българското правосъдие да приеме позиция”, допълни той.

“Основната злоупотреба е благодарение на главния прокурор. Затова настояваме за промяна, за отнемане на кадровите права от ръцете му.

Българската прокуратура работи по съветски модел и това трябва да приключи”, коментира от своя страна Атанасов.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts