| | | |

Николай Нанков скочи, обеща за другата седмица още осветлени далавери

Недоумявам защо Цеков (Министър на регионалното развитие и благоустройството на България) ме обвинява в дезинформация- не аз съм издал меко казано странните разпореждания на АПИ, с които се забърква каша след каша с поддържането на републиканската пътна мрежа.

Това написа в профила си във Фейсбук бившият благоустройствен министър Николай Нанков.

Ето какво написа още той:

Недоумявам и защо се обвързва това с новите търгове за текущ ремонт и поддържане – оплели са се като патета в калчища и някой друг трябва да им е виновен.

Но пък чета в медиите, че с Асен Василев били поканили пътищарите да постигнат “джентълменско споразумение” да не обжалват търговете.

Та министърът като юрист по-добре да каже това не е ли оказване на нерегламентиран натиск върху бизнеса и какви е редно да са последиците?

Другото е ала-бала, както казва лидера му Кирил Петков.

Но другата седмица ще станат ясни много неща и около търговете на АПИ, и около пътното поддържане през последната година, и около поредната лъжа на “Промяната” – “търгове на най-ниски цени”.

Ще открехна съвсем малко завесата и ще споделя, че колкото и да ви е странно, цената за поддържането и ремонта на пътните съоръжения не влиза във формулата за оценка.

Т.е. давайки най-високи единични цени за поддържането на пътните съоръжения, то фирмите, близки до “Промяната”, биха спечелили обществената поръчка. Подробности – другата седмица.

Не трябва да забравяме и кой е експертът по пътни съоръжения на “Промяната” – именно шефът на АПИ инж. Ясен Йорданов

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts