| | | |

Очевидец: Радев трепереше от страх, нахлузи офицерската си униформа при…

Бившият началник на кабинета на президента Румен Радев – Калоян Методиев направи разкрития от кухнята за събитията на “Дондуков” 2 по време на лятото през 2020 г.

Тогава прокуратурата влезе в сградата на президентството, след което последваха протести, падане на правителството и нови избори.

В интервю за YouTube канала на журналиста Ивелин Николов Калоян Методиев разкрива, че Радев е бил страшно уплашен при влизането на прокуратурата, а по-късно е искал да бутне Нинова, за да може да спечели втори мандат.

“Прокуратурата не нахлува, беше получила разрешение от съда, получи разрешение и от главния секретар на президента. Ако не беше получила разрешение, трябваше да се стреля с охраната на НСО.

НСО нямаше да ги пусне, ако не беше получила разрешение от главния секретар на президента”, уточни Методиев.

“Дойдоха в 8 сутринта. Бяхме 10-ина човека, включително и 8-годишният ми син, тъй като това беше в разгара на COVID кризата.

Президентът тогава ни заряза. Дойде чак в 13.00 часа на работа. Остави ни сами вътре. Беше изключително уплашен.

В 16.05 часа ми връчиха призовка да се явя на разпит в 16.30 часа. Слязох да му кажа. От страх си беше облякъл върху костюма военната униформа”, спомня си бившият началник на кабинета на президента Радев.

“Беше истински уплашен. Митът за смелия мъж рухна окончателно. Човекът с униформата зад перденцето, който гледаше колко души ще се съберат отдолу, ми падна в очите. Ако не се бяха събрали хора, нямаше и да излезе. Щеше да си седи зад пердето”, казва Методиев.

“Пламен Узунов и Николай Копринков стояха в сянка по мое време.

Разривът ни с президента дойде след един разговор, в който той ме извика в кабинета си и ме заплаши и започна да ме рекетира, че ако подкрепям Корнелия Нинова по време на вътрешния избор на БСП, няма да замина посланик, защото разривът беше назрял”, посочи той.

“Викаше един по един в президентството вътрешната опозиция, за да свалят Корнелия Нинова. Почнаха да се занимават с партийно строителство.

Питах го защо го прави, защо разбива алтернативата. Говорим за лятото на 2020 г., Бойко Борисов беше тръгнал да се срива, нямаше ИТН.

И той ми каза: “Ако БСП се срути на изборите, ГЕРБ ще спечелят, аз ще съм алтернативата и ще ме изберат за нов мандат.”

Това е изречението на цялата му политическа кариера, логика и разбиването на държавата. Той заедно с Борисов подкрепяше Кирил Добрев да стане председател на БСП”, каза още Калоян Методиев.

Ако правителството беше друго, Радев щеше да е евроатлантик, щеше да си изкара натовската униформа. Тук става въпрос за желание за власт, за узорпаторство.

Той си работи с определени кръгове, които са доста либерални, а за пред публиката играе.

Започвам да си мисля, че Бойко Борисов се нуждаеше от Радев.

Първият човек, който го разкри, беше Стефан Данаилов. Той в едно интервю каза, че е катил.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts