| | | |

Борисов разкри цялата истина как Алексей Петров е помогнал за създаването на кабинета ВИДЕО

Лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов разгледа новия корпус на УМБАЛ „Дева Мария“ в бургаския квартал Ветрен.

Борисов посети почти завършената онкоболница, инвеститор на която е един от първите членове на ГЕРБ Семир Абумелих.

След разходката из специализираното звено Борисов говори пред журналисти.

“Колкото по-модерно, по-ефективно, макар и по-скъпо, нека се удължава животът на човека. Ето, и сестра ми е болна от рак. Да не правите като другите доктори – да гоните пациенти, да ги изхвърляте.

Като управляваше ГЕРБ, за случая в “Пирогов” не директорът, министърът щеше да си отиде”, заяви Борисов.

Той коментира и актуалната политическа ситуация.

“Президентската институция има две основни задачи: Да обединява, и ако има критики – да критикува.

С първата тя не се справя, а с втората – не знам какво е имал предвид просто Радев като е говорил за Алексей Петров, защото единственото, което казах – надявам се да спрат да надигат кокалите на Алексей Петров, е, че той осъществи логистиката.

Искрено се надявам да спрат да ровят кокалите на човека. След масовите арести, незаконните арести от страна на “тяхното” МВР, физическата среща не беше възможна”, каза той относно ролята на Алексей Петров в съставянето на кабинета.

“Важното е да се знае – той не е присъствал на тази среща. Бяхме аз, Кирил и Асен. Аз трябваше да преглътна незаконния ми арест в името на една по-висша цел”, уточни Борисов.

Дори и вчера казах, че Лена Бориславова и Атанасова, и останалите, съгласуваха черновата за КПКОНПИ, и ще вкараме този закон в НС. Ще ги приключим тази седмица, и отиваме към Конституцията.

Не вярвам президентът да се опитва да вкарва интрига с Петров, но той осъществи логистиката.

“40 години само сме се карали, били сме се в спорта. Неговият отбор беше създаден от комсомола на МВР, от ДС”, каза той по адрес на покойния Алексей Петров.

“Спекулацията, че това правителство е създадено от Алексей Петров, е спекулация. Той създаде логистиката”, заяви той.

Сегашният зам.-министър на икономиката е син на същия ръководител на ДС. Това са факти, не е критика, няма нищо лошо, че един човек, който вече го няма, е създал логистика, за да се отпочне разговора, защото той физически не можеше да се състои.

Недялко Недялков – той го доведе в централата. Това не е тайна, провеждали сме срещи, говорихме си, – спекулацията, че това правителство се дължи на Алексей Петров, е спекулация. Той създаде логистиката това да се случи.

На тези срещи Алексей Петров или бащата на Кирил Петков, не са присъствали. Срещите са били аз, Кирил и Асен. Там договорихме, че ще намерим път да направим правителство.

Говорим си сега с Кирил Петков и Асен Василев. Петков е в САЩ, по телефона сега не си говорим”, каза още Борисов.

“Аз казвам истината, така че срещи сме провеждали с него, той с тях, за да може някакво дори крехко доверие да си имаме”, обясни той и заключи:

“От мен предложение за пост не е получавал, по време на разговорите не, ако има нещо друго, това не е към мен въпрос”

„Вчера с Христо Иванов говорих. Малко ще открехна. Истинската цел на промяната в Конституцията е реформата в съдебната ситема. Това е негова отколешна мечта“, обясни Борисов.

„Появата на датата за смяна на националния празник вътре в нея, вместо да дебатитраме по този най-съуществен въпрос, буквално изместни цялото внимание. А това се решава със закон. Не е нужно това да се залага в Конституцията. Надявам се, че при следващите срещи това ще се обсъди“, допълни той.

Борисов смята, че министърът на отбраната Тодор Тагарев трябва незабавно да уволни съветника си Мустафа Емин след скандала с „Пирогов“.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ

снимка Кадър

Similar Posts