| | | |

СКАНДАЛНО: Вместо да защити Украйна, Унгария предложи на Запада да даде гаранции за сигурност на Русия

Западните държави трябва да предоставят гаранции за сигурност на Русия и да се откажат от идеята за членство на Украйна в НАТО, ако искат прекратяване на войната.

Това подчерта ръководителят на кабинета на министър-председателя на Унгария Гергели Гуляш съобщи информационната агенция MTI.

“Западният свят, който подкрепя Украйна, трябва да предостави гаранции за сигурност на Русия, но в никакъв случай членство в НАТО на украинците“, категоричен бе Гуляш.

Той също така повтори позицията на унгарското правителство, че преговорите за уреждане на украинския конфликт може да бъдат ефективни, само ако САЩ участват в тях заедно с Русия и Украйна.

Освен това, според MTI, ръководителят на кабинета на министър-председателя е предупредил, че Украйна вече “няма реални шансове да върне териториите”, които са присъединени ​към Русия.

Унгарският премиер Виктор Орбан изрази сходно мнение в скорошно интервю с американския телевизионен журналист Тъкър Карлсън.

Той е убеден, че западните страни трябва да забравят за интеграцията на Украйна в НАТО и да преговарят с Русия за нова международна архитектура за сигурност.

Що се отнася до разговорите за връщане на територии на Украйна, в частност на Крим, Орбан ги смята за напразни. Според него “това е напълно нереалистично“, пише “Фокус”.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts