| | | | |

Контрера избухна: Това им е промяната на ДБ, “Спаси София” и ПП

“От самото начало, от своето създаване ДБ, „Спаси София“ и ПП имат две големи претенции: 1. На морален стожер; 2. На хора с огромни познания и компетенции по всички важни въпроси.

Двете претенции се изразяваха по следния начин – първата сочене с пръст към всички други, но никога вглеждане в себе си.

Втората – чрез постоянни постове и фотошоп картинки във фейсбук, демонстриращи тяхното (на ПП, ДБ, „Спаси София“) превъзходство и знание”

снимка Архив

Това пише във “Фейсбук” Карлос Контрера.

“Когато дойде време за реални действия, например обсъждането на бюджета на София, тях ги няма никакви. Предложения – нула.

Политиките на общините се реализират чрез един единствен начин – бюджета.

Какво ни казват те, няма да работим, докато не започнем ние да правим бюджета.

Защо? Защо ако имаш знание и добро предложение, не го дадеш сега?

Защо ако смяташ, че е важно нещо за града, не го предложиш сега, когато е моментът и когато може да се отделят средства. Дори и да се отхвърли, избирателите ти ще разберат поне, че си имал сериозни намерения и капацитет да измислиш и предложиш работещо решение. Ще знаят кой е предложил нещо добро и кой го е отхвърлил.

Защо не го правят от ППДБ и „Спаси София“?

Не го правят, защото повечето неща, които предлагат, са само и единствено направени с цел постове във фейсбук. Неща, които няма как да се реализират и те добре знаят това.

Затова не го и предлагат. Защото обещанието създава надежда, а надеждата печели гласове. Когато вземеш гласовете признаваш, ами няма как да го направя. Но хората вече са се подлъгали са гласували за теб. Връщане назад няма.

Изглежда ли ви познато? Прилича ли на управлението в национален мащаб?

Да, това ни очаква и в София, ако тези хора спечелят изборите. Големите приказки ще си останат само приказки, фотошоп паркингите и пешеходните пътеки ще си останат фотошоп.

Поведението на новата коалиция е обида към избирателите.

Помните ли обещанията и клетвите как това правителство няма да краде, соченето с пръсти как другите дават поръчки на собствени фирми, как печелят от европейски фондове. Не, че не е вярно.

Но какво промениха ППДБ и „Спаси София“?

Не дадоха ли поръчки на собствени фирми, при това само за няколко месеца управление? Не назначиха и не наместиха ли свои хора навсякъде?

Това я очаква и София. Още не са спечелили изборите, а пазарлъкът за места и назначения тече с пълна сила.

Затова и искат те да правят бюджета. Защото искат да е за техни хора и фирми.

Не вярвате ли? Вижте скандала с фирмите спечелили милиони по Плана за възстановяване. Това им е промяната”.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

Similar Posts