| | | |

Деси Атанасова върна на Денков: Ще преглътна думите му, да покажем смирение

Лидерска среща в троен формат – ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС е имало днес.

Това потвърди и шефката на групата на ГЕРБ Десислава Атанасова, след като по-рано днес Кирил Петков от ПП-ДБ обяви, че партньорите са договорили приемането на 13 законодателни приоритета преди местните избори.

Срещи в работен порядък, нищо извънредно. Особено в днешния ден на траур обсъждахме как ще отстраним най-бързо щетите от бедствията, какви законодателни промени са нужни, обясни шефката на ПГ на ГЕРБ.

След като сутринта в кулоарите на парламента премиерът Николай Денков заяви, че все още няма доверие на партньорите в “некоалицията” от ГЕРБ докато не бъдат приети важните закони от общата законодателна програма и промените в Конституцията, за доверието в “сглобката” заговори и председателят на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова.”

Доверието толкова трудно се гради между нашите коалиции, че всяка дума би била в повече и би натежала. Особено в днешния ден е по-важно да покажем смирение. Дори ще преглътна думите на Денков – без коментар”, отговори на въпрос Атанасова.

По думите й лидерите на партиите в “некоалицията” не си говорят по телефона, а лично.

“Лидерите на партиите си говорят за приоритетите през новия политически сезон”, уточни тя.

А на разговорите присъствали и от ДПС, тъй като те са една от партиите, изразила подкрепа за предстоящите важни законови промени.

“Ако има съгласие между нас последната седмица парламентът да не заседава, а да провежда заседанията извънредно във вторниците, за да наваксаме със законодателната програма. Това е добър вариант”, подчерта Атанасова.

“Аз не знам кой от колегите ще предпочете кметския стол пред депутатската банка, сигурно ще има и такива, които ще опитат кметската надпревара.

Не сме говорили за определен срок за почивка обаче, това ще стане след решение на НС”, допълни още Атанасова.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts