| | | |

Костадинов захапа Кирил Петков: Защо точно 13 приоритетни закона трябва да се приемат? Днес са три, утре са 13

Уточнените на среща между подкрепящите кабинета коалиции 13 приоритетни закона, анонсирани тази сутрин от съпредседателя на “Продължаваме промяната” Кирил Петков пред медиите, изненада опозицията в парламент

„Не може просто така на „алангро“, както казва Кирил Петков, да се говори, че трябва да се приемат 13 закона, защо са 13, а не 130, примерно. Кои са тези закони“.

Така лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов коментира пред журналисти в парламента анонсираните тази сутрин от съпредседателя на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков законопроекти, които трябва да бъдат гласувани през тази пленарна сесия, свързани най-вече с парите по Плана за възстановяване.

„В предишното Народно събрание се говореше, че трябва да се приемат три законопроекта, от които зависела времевата рамка за парите по Плана за възстановяване, пет месеца по-късно се оказва, че законите са 13, нови при това.

При тези хора цифрите нямат абсолютно никакво значение – днес са три, утре са 13“, коментира Костадинов.

По думите му „Възраждане“ има един основен приоритет и той е да отстрани това правителство от власт.

„Вие видяхте днес абсолютно неадекватните обяснения на министър-председателя по отношение на трагедията в Царево, той дори отказва да види причината за това, което се е случило, вместо това ни говори какъв багер бил докарал“, посочи лидерът на „Възраждане“.

“Вчера на комисията по финанси имаше приет законопроект, който въвежда много интересни правила при преминаване на границата.

От момента, в който бъде приет този закон, българските митнически служители ще имат правото да конфискуват всякаква сума пари, която вие носите, независимо дали е повече, или по-малко от тази, която се декларира”, заяви Костадинов.

Лидерът на “Възраждане” определи това като “произвол”. Той каза, че Кирил Петков и Асен Василев лъжат и отново поиска оставката на кабинета.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts