| | | |

Асим Адемов приземи Черепа: Много хора като Божков искат да….

Как човек с 19 обвинения от обвиняем се превръща в защитен свидетел, как става тази метаморфоза? Първо да докаже, че е невинен, а след това да обвинява и да има политически амбиции.

Много хора искат да извадят Борисов от политиката, но той остава незаобиколим фактор.

Нека Божков първо да си изчисти името, срещу него има много сериозни обвинения. Ако се докаже, че е невинен, тогава да предявява претенции.

Това каза евродепутатът от ЕНП Асим Адемов за “Офанзива с Любо Огнянов” по Нова нюз.

Според него Божков е финансирал протести, а това е станало ясно от данни от прокуратурата.

Адемов също така заяви, че ДБ води лицемерна политика – едно говорят, а правят друго и не желаят да хванат протегнатата ръка на ГЕРБ.

Той коментира и смяната на българския еврокомисар.

“Очаквам на 12 септември в Европейския парламент да няма изненади и да одобрим кандидатурата на Илиана Иванова, която има голяма подкрепа от различните парламентарни групи. Изслушването мина много добре и тя се представи отлично. Следващата седмица със сигурност ще получи одобрението на колегите ми”, категоричен е той.

По думите му се изисква смелост и кураж от страна, за да поеме Иванова тази длъжност в края на мандата на ЕК.

“Очаквам да се представи на много високо ниво, да продължи делото на Мария Габриел, да следва зададеното ниво. Да се наложи като много добър еврокомисар и да продължи и следващ мандат”, обясни той.

Относно препоръката на ЕСПЧ България да въведе правна рамка в защита на еднополовите двойки Адемов сподели, че КС се е произнесъл по казуса.

“Нямаме съдебно решение да се признават еднополовите съюзи, законодателството трябва да се промени, за да се случи това. Важното е какво казва правото”, посочи той.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts