| | | |

НА ЖИВО Черепа изплю камъчето: Влизам в политиката да извадим Борисов

Минути след 12 часа Васил Божков стартира пресконференция от дома си, където е под домашен арест.

Бизнесменът отговаря на въпросите на журналистите чрез видео връзка.

На 5 септември Апелативният съд измени мярката на Божков по т.нар. „Хазартно дело“ и го пусна под домашен арест.

Срещу Божков има и още две дела – за криминални престъпления, сред които убийство и изнасилване. И за притежания на културно-исторически ценности.

“Не познавам Петьо Петров. Срещу мен беше организирана атака като военна операция – арестуваха жена ми, сина ми, адвоката ми. За ритона не мога да кажа, защото нямам достъп до колекцията”, отговори Божков на първите въпроси.

Той повдигна завесата около екстрадицията си:

“Арабският термин “екстрадиция” е грешка в превода. Прибирането ми беше осуетено от “Интерпол”. Бях арестуван в Дубай, след това тръгна дело и съдът реши да не съм екстрадиран. Подадох молба да се прибера и си дойдох доброволно, сам, с първия самолет. Без принуда и екстрадиции.”

“Хората ме питаха дали съм сигурен, че е безопасно да се прибера и подписах декларация, че се прибирам по собствена воля и на собствена отговорност”, допълни той.

По делото на Борисов, Горанов и Арнаудов аз съм защитен свидетел, каза още той. Не му предлагали да стане, тъй като той вече бил защитен свидетел.

Разпитваха ме два пъти по 4 часа. Направиха ме защитен свидетел, защото знаем как действа мафията. Моят живот и животът на близките ми е силно застрашен в момента”, посочи още обвиняемият.

“Единственото вредно нещо за България е Борисов, той трябва да бъде изваден от политическата сцена, за да има България някакво бъдеще”, каза още доскорошният олигарх.

Божков обясни, че с Алексей Петров не се познавал добре, отдавна не се бил виждал. Неговото прибиране нямало нищо с убийството на екс баретата.

ПП мога да ги отъждествя като комсомолската организация на ГЕРБ, ние сме против статуквото, а Борисов и Делян Пеевски са статуквото, обясни още Васил Божков.

Божков заяви, че не познава Алексей Петров и няма информация какво се е случило с него.

“Българско лято” няма да участва в местните избори. Постигнал съм всичко в живота и единственото, което мога да направя вече е за българите и България. Хората трябва да се събудят и ще разчитаме на тях като подкрепа. Българинът трябва да знае, че може всичко да реши сам и всичко е в неговите ръце”, допълни той.

“Моето завръщане няма нищо общо със смяната на Гешев и убийството на Алексей Петров, просто на 23 август получих разрешение да пътувам и на 25 август излетях.

За протестите, не си ли спомняте? Дадох едно интервю, в което обявих как държавата се управлява от хунта, хората са депресирани и се появиха протести, Христо Иванов отиде да лежи на Росенец, президентът вдигна юмрук. До тогава никой не смееше да направи нищо.

С президентът Румен Радев не се познавам и нямам никакви отношения”, увери Божков.

Той припомни, че беше арестуван на летището и е лежал 10 дни в следствения арест.

“В момента съм под домашен арест, нямам намерение да осъществявам връзка с Борисов и Горанов. Единственото вредно нещо е Борисов, той трябва да бъде изваден от политическата система, за да има България някакво бъдеще”, твърди Божков.

“Ще помоля да не ме принизявате до мафиотски сюжети. Нямам общо с Каменов, Цветомир Найденов няма да го коментирам. Един починал от рак, друг починал. Аз ги убивам. Трябва ли да коментирам такива малоумщини. Това са измислени неща.

Нито съм свързан с Къро, нито съм бил близък с него, нямам общо с побоя на Слави Ангелов. Това не е вярно и свидетелят има психически отклонения. Може би сте му гледали постовете във “Фейсбук” и можете да си направите сами оценка”, каза той.

Очаквайте подробности!

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts