| | | |

Какво се случва в БСП? Втора структура напуска

Ситуацията в БСП е нетърпима, съсипана е младежката организация и поредното манипулиране при подреждането на листата с общински съветници доведе до това наше решение, казаха от организацията.

Основна партийна организация “Банкер” напуска БСП в Плевен.

Това обяви на пресконференция в Националния пресклуб на БТА в Плевен Бойко Тодоров, общински съветник от “БСП за България” и партиен секретар на организацията.

Заедно с него в пресконференцията участваха Ивайло Матеев, Петър Витев, Илияна Пацева и Дарина Христова.

Като един от мотивите за напускането Тодоров посочи несъгласието им с подреждането на листите с кандидати за народни представители на изминалите пет парламентарни вота.

По думите му процесът е бил проформа и манипулиран, липсвал е диалог и не се е зачитало мнението на членовете на партията в Плевен.

Тодоров добави, че сред причините за напускането на БСП е и фактът, че вече няма младежка организация, която да привлича нови членове.

Той каза още, че настоящото ръководство в Плевен е в невъзможност да изгради свой отбор на градско ниво, което се е доказало и на вчерашната конференция за определяне на кандидатите за местния вот, където общинският председател Свилен Атанасов на партията не е получил номинации за кандидат за кмет и за водач на листата с общински съветници.

По-рано днес 11 социалисти от Сливен хвърлиха партийните билети, след като “Позитано” 20 отхвърли кандидатурата за кмет на Минчо Афузов и го замени с бившия градоначалник генерал Кольо Милев.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts