| | | |

Кирил Петков хвърли светлина върху слуховете за среща в Самоковския манастир с Борисов и Алексей Петров

Да сме в коалиция с ДБ на местните избори е една победа. Бих казал, че създадохме една общност. Имахме доста спорове за кметовете, но така избрахме най-добрия вариант. Това ми дава голяма надежда

„Това, което се случи е, че имахме много дебати в общинските листи. В Пловдив и Варна сме 50 на 50.

Това заяви Кирил Петков в ефира на bTV.

Имахме много спорове за кметовете, но това бяха от най-хубавите спорове. В някои градове имахме по четири кандидати, с брилянтни CV-та и репутация. Ние събрахме отбор за местните избори. В София Васил Терзиев и Борис Бонев ще са заедно. Ще имаме доста добри и силни кандидати.

„Готови сме да спечелим, защото вярваме в нашите кандидати.

Васил Терзиев не може да бъде отговорен за биографиите на родителите, на бабите и дядовците си, но за своята – може, каза Петков. И нарече “ченгеджийски номера” разговора за роднините.

Ченгеджийските номера да се очернят част от тях нямат шанс. Да помислим, ако вместо детски градини има казина“, запита съпредседателят на ПП.

„Вместо да се говори, че Васил Терзиев е образовал 30 000 деца, се говори за баба му и за чичо му.

Благо Коцев, той ще е кмет във Варна. Той беше първият областен управител, който върна алея първа на варненци.

Рени Стефанова е кандидатът ни за Русе. Тя иска да му върне блясъка.

Искрен Арабаджиев ще е нашето лице в Ловеч. Йордан Терзийски е за Велико Търново. Методи Байкушев ще се бори за Благоевград“, каза още Петков.

Ваканция

Според него е много добре депутатите да имат ваканция преди местния вот, който е на 29 октомври. За Петков трябва тя трябва да е поне две седмици.

„Разчертахме всеки пленарен ден за септември. Имаме стройна организация. Разбрахме се с ГЕРБ, за да движим в правилното темпо и да приемем важните закони, които са 13.“, коментира бившият премиер.

„Никакви емисари не можеха да ни свържат с ГЕРБ. След третите избори не си говорихме с тях. Преди петите такива също ситуацията беше такава. След тях осъзнахме, че обществото не ни дава нужната подкрепа за нашата мечта.

Служебните правителства с действията си също силно повлияха.

„Никога не е имало среща между мен, Борисов и Алексей Петров. Не съм получавал обаждания или специфики за насрочване на срещи.

Баща ми се е познавал с Алексей Петров заради каратето. Единствените хора, които взеха решение за влизане в диалог с Борисов, сме аз, Асен Василев и лидерите на „Демократична България“

Така направихме първата среща. На нея бяхме с Асен Василев и Бойко Борисов. Не е имало среща с Алексей Петров, но то пък е имало обаждане от него“, заяви Петков.

Според него наместването на името на Алексей Петров е с цел отвличане на общественото мнение.

„Показахме, че ПП-ДБ си държат на думата относно ротациите. Смяната на министри ще бъде само функия, ако двете партии (ГЕРБ и ПП-ДБ) се съгласят тогава ще има промяна“, каза Кирил Петков.

Антикорупционният закон ще бъде приет преди местните избори, като той е синхронизиран с Европейската комисия и ще получи подкрепа от ГЕРБ, категоричен е Кирил Петков.

Според него в Плана за възстановяване не се насочват средства към определени фирми.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

Кадър бТВ

Similar Posts