| | | |

Бойко Борисов извади секирата в Пловдив, слага край на ерата “Тотев и Зико”

“Бойко Борисов слага край на ерата “Зико и Тотев” в Пловдив”.

Преди по-малко от час пресцентърът на ГЕРБ съобщи, че Тотев е подал оставка и изпълнителната комисия я е приела и му благодари за 15-годишната работа.

Оказва се обаче, че Иван Тотев силно е ядосал местната партийна организация и лидера.

Според източници от Пловдив той вземал еднолични решения, оказвал силен натиск върху несъгласните, капсулирал силно местната структура, хора я напускали.

“Хората тук вече не го издържаха, направо го ненавиждаха”, споделя гербер от града.

Набелязаните от ГЕРБ за кмет на Пловдив отказвали да се кандидатират, защото не искали Тотев да ги командва брутално, какъвто му бил навикът.

Борисов обаче бил твърдо решен партията му да спечели и тези местни избори в Пловдив и затова Тотев си отива преди кампанията.

Сегашният кмет на Пловдив Здравко Димитров, известен като Зико, напусна ГЕРБ през февруари, когато Борисов сне доверието си от него и го призова да подаде оставка като кмет. Той обаче не сдаде поста, но си тръгна от партията.

Зико спечели изборите през 2019 г. като измести от стола Иван Тотев, който дотогава бе кмет два мандата.

Иван Тотев пусна преди минути пост на личния си профил. В него той преповтаря мотивите за напускането си, огласени от пресцентъра на партията.

“Идва време, в което човек трябва да предаде щафетата и затвори даден цикъл от живота си. След 15 години като областен координатор на ГЕРБ в Пловдив, след много понесени рани, спечелени битки и победи, мисля, че е време да предам ръководството на ГЕРБ в града.

Благодаря на всички колеги, приятели и съмишленици, с които съм работил на тази позиция от 2008-ма година до момента!

Ще продължа да работя с цялото си сърце, душа и любов за каузата, наречена ГЕРБ и утвърдения от Изпълнителна комисия кандидат за кмет на Пловдив.

P.S. Колеги, стягайте се, предстои ни много работа!”, гласи написаното от него.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts