| | | |

Назрява скандал: В ДБ бесни на министър Тагарев

В управляващата коалиция зрее поредният кадрови скандал. Този път е заради назначаването на новия шеф на “Терем” – Калин Димитров, чиято кандидатура министърът на отбраната Тодор Тагарев не е съгласувал с никого, дори и с ДБ

А назначаването на Калин Димитров е повече от скандално след неговите признания, които осветлиха биографията му.

През март м.г. той сам се похвали пред Нова тв, че е обучавал доброволци в Украйна след 2014 г. и че е работил като инструктор за МВР в Киев.

„През 2014 година съм работил с два от така наречените Първи доброволчески батальони. Единият е батальонът „Днепър” от град Днипро (Днепропетровск) и с батальона „Донбас”. Това са батальони от Националната гвардия на Украйна. Това са доста сериозни подразделения, които сериозно участват в отбраната на градовете в Украйна”, разказа Димитров в тв ефира.

Явно близостта на Калин Димитров и Тагарев е по линия на Украйна.

Както е известно българският министър на отбраната също е работил по това време като съветник в армейското ръковоство на Украйна.

И в ГЕРБ, и в ДПС научиха за поредната украинска връзка в българската армия от медиите.

Преди две седмици лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов изрази силното си недоволство от кадровите назначения на ПП и ДБ и от факта, че няма съгласуваност между партньорите, които подкрепят правителството.

Досега изпълнителен директор на ТЕРЕМ бе полковникът от резерва Кръстю Кръстев. Той бе назначен начело през 2021 г. при управлението на служебното правителство на Стефан Янев.

Съветът на директорите на ТЕРЕМ се увеличава от 5 на 7 души и така няма да има освободени от досегашните шефове.

За нов шеф на съвета на директорите е назначен Димитър Стойчев, когото медийни публикации свързват с ДСБ.

Източник: Епицентър

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts