| | | |

Премиерът Денков хвърли бомба за НЕкоалицията, ето какво разкри!

Има изпратен вариант на текст за коалиционно споразумение.

Това съобщи пред журналисти премиерът акад. Николай Денков, който откри новата учебна година в Националната природо-математическа гимназия „Акад. Любомир Чакалов“ в София, чийто възпитаник е и той самият.

Денков потвърди, че са изпратили текста, който се готвеше от месеци, на засега не-коалиционните си партньори.

„Важно е да имаме подкрепа в Народното събрание, което да съответства на целите на програмата, с която управляваме. Работи се по законодателната програма и ако това продължава, аз не виждам причини за притеснения.

Това е част от разделението на законодателната и изпълнителната власт. Когато министрите взимат важни решения, те трябва да бъдат обсъждани с мен. Никой не може да командва министрите отвън“, заяви ротационният премиер.

Министър-председателят акад. Николай Денков откри новата учебна година в Националната природо-математическа гимназия „Акад. Любомир Чакалов“ в София.

„На 15 септември бяхме заедно с нашите приятели, съучениците, с нашите любими учители и нашите преподаватели от Софийския университет, които влизаха заедно с нас в класните стаи и с които знаехме, че това, което ще научим ще ни направи най-добрите в професията не само в България, а в целия свят“, посочи Николай Денков.

Още тогава, през 1980 година, когато завършвах, си казах:

„Ако успея в живота, ще се върна обратно в това училище, ще се върна обратно в Софийския университет и ще кажа „Благодаря“, на училището, на университета, на преподавателите, които ни направиха хора.

Затова казвам и на вас – вярвайте в себе си, вярвайте в учителите си, защото те са ви научили на най-важното нещо. През целия живот, всеки ден, вие ще трябва да учите нови неща, но те ще ви направят успешни“, заяви премиерът.

Той се обърна и към учителите, като каза, че не само Министерството на образованието, но и родителите, и цялото общество знае, че от тях зависи не само какво ще бъде бъдещето на децата ни, но и бъдещето на България.

Вярваме във вас, очакваме от вас много, но и ще ви дадем от каквото имате нужда, каза той.

На добър час на всички, пожела премиерът Николай Денков.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts