| | | | |

Фандъкова повдигна завесата около кандидата на ГЕРБ за кмет на София

В ГЕРБ спорове около кандидатурата за кмет на София няма, има варианти. Със сигурност ще бъде силна кандидатура.

Това коментира настоящият градоначалник на столицата Йорданка Фандъкова в „Денят на живо” по NOVA NEWS.

„ГЕРБ ще има собствена, силна кандидатура, със сигурност. Която да може да продължи промяната и развитието на града с качествата, които има”, уточни Фандъкова.

Нека приключи обсъждането, ще вземем своето решение и ще го обявим. Всички номинирани са опитни, познават добре проблемите на града и знаят решенията.

На въпрос дали ще подкрепят кандидатурата на проф. Вили Лилков за кмет на София, Фандъкова заяви:

„Проф. Вили Лилков обяви своята кандидатура. ГЕРБ ще има своя силна кандидатура, която ще продължи да решава проблемите на града. Бих препоръчала да е човек, който познава проблемите на града, знае решенията и продължава промяната на града”.

Според нея в предизборната кампания се изговарят много приказки, но реализацията след това изисква познания, опит и енергия. Именно за това от партията щели да разчитат на нови хора, експерти в своята област, както и на гражданско участие.

След като изтече мандатът ѝ, Фандъкова отхвърли вероятността да стане министър в ротационното правителство „Денков – Габриел”.

„Имам месец и половина много сериозна и тежка работа, за да приключа част от проектите и да започна някои от тях. Искам да оставя в наследство възможност работата за града да продължи”, допълни тя.

Фандъкова обясни, че има притеснения около бюджета на София, тъй като политически групи дават заявки да не подкрепят сметката.

„Аргументите са по-скоро условни – няма нищо ново, което да е сериозно. Ситуацията е необичайна по това време, когато голяма част от проектите се работят – да не се приеме бюджет на града. Това означава не само блокиране на част от работата, но и да няма средства за новите групи в детските градини”, предупреди столичният кмет.

„Трябва да е ясно едно – този бюджет не е бюджетът на Фандъкова. Ако той не бъде приет, следващият кмет много трудно ще приключи годината”, коментира още тя.

Надявам се бюджетът, както и работата за София да не станат заложник на предстоящите избори. Политическите сили, които си правят тези сметки, ще ги направят криво. Защото хората едва ли ще оценят тази безотговорност”, коментира още тя.

„Построихме 144 нови сгради, строят се 22 нови сгради на детски градини в София. 10 нови градини ще бъдат завършени до края на годината, а останалите до края на другата година.

Строителството на градини не бива да спира, София се развива, тя е притегателна за младите хора”, каза още Фандъкова.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts