| | | |

Шизофренно явяване на ПП-ДБ на местния вот в Бургас

Шестима са засега кандидатите за кмет на Община Бургас. Очертава се и уникална ситуация в морския град – коалицията ПП-ДБ да има отделни кандидати за кмет, но пък обща листа за общински съветници, предава БНР.

Куриозът, който според някои коментари граничи с политическа шизофрения, ще изглежда така –

кандидатите за кмет ще имат различни номера на предизборните си плакати и същи един номер на по-малките портрети в листата за съветници.

Двамата кандидати са Константин Бачийски от партия СЕК, сега подкрепен от “Продължаваме промяната” и настоящият депутат от “Демократична България” Димитър Найденов, издигнат от Инициативен комитет.

В Бургас появата на кандидатите за местната власт на различни събития – протести, спортни инициативи и други прояви засега е единствената индикация, че наближават избори.

Градът изпраща успешен туристически сезон и вълненията около него все още не са отминали.

Партиите стягат редиците. В продължение на една година се появиха най-различни сдружения като “Бургазлии”, “Бург”, “Посока Бургас”, “Спаси Бургас”, които ще прераснат в листи за общински съветници. Всъщност и точно там се очертава най-оспорваната битка.

Не е изненада, че кметът Димитър Николов тръгва към 5-и мандат, останалите кандидати засега са – на БСП Станимир Баев, на “Възраждане” Тодор Ангелов, на “Български възход” Стоян Грозев.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts