| | | |

Свиленски побесня: Чувам ги какво си говорят по кулоарите! А ако утре Борисов стане президент, а Радев…

„Министърът на 4 срещи в ЕС е отстоявал позицията, че забраната трябва да остане, изведнъж дойде тук и му свиха вижданията. Неясни позиции, вносители, които ги нямаше в зала, гласуване под строй и от утре българските зърнопроизводители ще бъдат подложени на неконкурентни цени“

Не е ясно какво се отменя. Така или иначе тази забрана падаше утре – какъв беше този проект, какво казваше и на кого го казваше?

Прехвърля се отговорност от правителството, след като е взело решение с грешни аргументи и числа. Не се губи ДДС, не се губи нищо.

Това заяви Георги Свиленски от БСП пред bTV.

“Не знам кой ги съобщава тия неща и на каква база, но когато се изнася няма ДДС. Никаква щета няма да нанесе на бюджета.

Министърът на земеделието каза четири пъти, че тази забрана трябва да остане. Неясни позиции, неясно формулиране, гласуване под стой и от утре българските зърнопроизводители ще бъдат неконкурентни”, посочи той.

“Никакви цени не са се повишили и нищо няма да се понижи. Това са неверни факти.

Подкрепя се емоционално Украйна и нищо повече. Даже не знам дали изобщо им помагаме. Да отиде Тагарев и да репортува.

По думите му войната в Украйна е с приоритет в парламента за сметка на българските граждани.

Лицемерно е поведението на българските управляващи. Защо благодари Зеленски, не мога да ви отговоря, но мога да ви кажа, че 90% от парламента се занимава със Зеленски, оръжия и зърно и нищо с българските граждани.

„За съжаление, тази сглобка, сглобена в манастир или не знам къде, не я интересуват тези неща, зърното от Украйна, да платим втория F-16.

Два парламентарни дни няма нито един приет закон. Разпределяне по комисии, решение за ваканция и падане на забрана – с това се занимава два дни. Понеже нищо не свършихме, ще излезем и в месец ваканция”, каза още Свиленски.

Той коментира и конституционната и правосъдната реформа.

„Говорят за Конституцията и правосъдна реформа, а през другото време Борисов, Пеевски и Петков стоят в една зала и пишат други закони.

Според него правителството няма да успее да събере достатъчно голяма подкрепа за промяна в Конституцията.

„Конституцията е мъглата, зад която се крият всичките им нелоялни практики – постове, поръчки и власт. Тя е оцеляла през последните 30 години. Не трябва да се променя Конституцията заради грешките на някои управляващи в определено време. Призовавам ги малко по-спокойно с Конституцията“,

“Нали направиха правосъдната реформа и смениха Гешев тези, където го назначиха.

Говорят за независими членове на ВСС. Те и тия бяха независими – сутринта гласуваха едно, вечерта се отказаха. Конституцията няма да им реши проблема”, категоричен бе той.

Свиленски смята, че Конституцията е мъглата, зад която се крият порочните законодателства на правителството.

Слушам ги по кулоарите, там не се говори за закони, а за фирми, които могат да участват или не. Става въпрос за постове, поръчки и власт“, каза още Свиленски.

Свиленски коментира и промените, които ПП-ДБ готвят спрямо правомощията на президента.

“Утре друг ще е президент. Ми ако дойде в парламента, какво правим?

Представете си след 5 години Радев идва в парламента, а Борисов става президент, какво правим.

Какво общо имат военното и цивилното разузнаване, че да се сливат? Нека кажат, че не им харесва някой началник и да ги сменят”, каза народният представител от БСП.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts