| | | |

Политолог попари ПП-ДБ: Ситуацията се промени, за ГЕРБ битката за София…

“Вече имаме промяна на ситуацията. Около година живеехме с усещането, че ГЕРБ категорично губят София.

Кандидатите, които се появиха, разколебаха това усещане, с изключително зле замислената си и проведена на този етап комуникация. Не виждаме опит да се излезе от тази ситуация.

Това създава усещането в самия ГЕРБ, че тази битка не е толкова загубена и предрешена, колкото изглеждаше. Изборът изглежда не толкова безпроблемен, колкото преди няколко месеца.”

снимка БНР

Този коментар направи в интервю за БНР политологът и преподавател в НБУ Христо Панчугов.

На местните избори ГЕРБ и ПП-ДБ вероятно ще са изправени един срещу друг почти навсякъде, посочи Панчугов.

Относно потенциала на земеделските протести, насрочени за следващата седмица, политологът отбеляза:

“Тези протести не са единствено и само за зърното. Те ще бъдат яхнати от всички, които по една или друга причина не харесват това управление. Аз се съмнявам обаче, че имат мобилизационна сила.

Ще зависи до голяма степен и от реакцията на кабинета. Досега сме виждали няколко правителства, които са се поддавали. Мисля, че този път няма да видим толкова лесна отстъпка от страна на правителството.”

Липсва изпълнение за дадените заявки. Създава се усещане за нестабилност от самите участници в управлението, отчете Панчугов в анализа си на последните данни на “Тренд” за обществените нагласи.

“Хората, които привиждат основания за това управление, имат по-глобални причини. Колко силна е тази подкрепа, ще стане ясно съвсем скоро”, смята политологът.

Поведението на ГЕРБ и на техния лидер за някаква част от симпатизантите им е разочароващо и неразбираемо, отбеляза той във връзка с данните за разделения на две относно управлението електорат на ГЕРБ.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts