| | | |

Пореден опит на Корнелия да скара партиите: Борисов използва протестите, за да..

Има дисбаланс в сектор “Земеделие” и той трябва да бъде решен с държавна последователна политика, като средствата се разпределят по-разумно за отделните браншове в земеделието.

Това заяви по БНР лидерката на БСП Корнелия Нинова.

Тя отново повтори позицията на партията, че по-голяма част от субсидиите трябва да се преразпределят към производство на български плодове, зеленчуци, мляко и месо.

Твърде много и европейски, и национални средства се отделят за зърнопроизводство, смята лидерът на БСП.

Нинова потвърди, че оценката на партията е за предателство на националния интерес във връзка с решението да не бъде продължена забраната за внос на селскостопански стоки от Украйна. Според нея това е станало с неясни причини.

Тя е категорична, че е лъжа твърдението, че това ще понижи цените на храните, хляба и хлебните изделия:

“Цените няма да се намалят. Социален ефект няма да има от това решение”.

Корнелия Нинова изрази и съмнение, че контролът ще бъде толкова сериозен, че ще може напълно да установи дали внесената пшеница не е опасна за здравето.

“Започваме да се съмняваме, че става въпрос просто за икономически интереси. Ще задаваме въпроси.

Ще следим кои фирми ще внасят украинско зърно на ниски цени и дали ще го препродават на по-високи цени, просто за да реализират едни печалби, за сметка на българския национален интерес и българското производство. Без държавата и без властта да им позволи това – няма как да стане”.

По думите й протестът става изключително сериозен и е основателен. Лидерът на БСП декларира, че ако протестиращите поискат среща с тях, ще бъде направена такава.

Корнелия Нинова направи пореден опит да скара партиите, които подкрепят правителството в парламента

Тя припомни изказване на Бойко Борисов от вчера, в което казва: “От времето, когато аз съм бил премиер, този бранш е получил над 30 млрд. лева. Когато си получил такива пари от Европейската комисия, не може да говориш, че ще събориш държавата и си фалирал”.

Нинова пита: “Дали Борисов не използва справедливите протести на земеделците, за да сваля правителството? Просто питаме”.

Според нея трябва да се преразгледа решението на НС и да се върне ветото за украинския внос.

Тя беше категорична, че страната ни трябва да върне забраната за внос на зърно от Украйна, за да не се ощетяват производителите.

Според Нинова страната ни щяла да пострада по-малко, ако плаща санкциите, които от ЕС ще ни наложат, отколкото ако върнем ембаргото.

За предстоящите местни избори Корнелия Нинова подчерта, че БСП е единствената партия, която има предизборна платформа, кандидати за кметове и листа за общински съветници. Ние сме в пълна готовност, категорична бе тя.

Според нея няма напрежение в структурите.

“Нашата цел е промяна на модела на управление на Борисов и ГЕРБ в общините в последните 12-15 години. Този човек моделът на национално равнище го пренесе на общинско равнище. Като тръгнах в кампанията, аз обиколих цялата страна и се изумих колко бързо се е върнал страхът от местната власт”.

Желанието на Борисов от години наред е да прегърне и БСП, за да я задуши, и това продължава и през местните избори и отново няма да стане, категорична бе още Нинова.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts