| | | | |

Харизанов: Днешни депутати въргаляха задните си части на Росенец, после дойдоха запалените бали сено. Всеки има право на протест, дори и…

Преди три години бяхме заливани с кадри на голите задни части на днешни народни представители, незнайно защо въргалящи се пред полицията в един прахоляк на Росенец.

После дойдоха запалените бали със сено, бомбичките, димките и флаконите с газ.

от фейсбук профила на Георги Харизанов

снимка Архив

Някъде по това време говорих по Хоризонт и, без за някого да е тайна какви политически симпатии споделям и на коя партия съм член, казах следното:

-Протестите са признак за свободно и демократично общество. Всеки, отделил от времето си, за да иде на улица или площад и да защити някаква идея, заслужава уважение.

-Надявам се в България да продължи да има протести поради същата причина – заради демокрацията и свободата на изразяване. Протести няма в Северна Корея.

Намериха се някакви хора, които да подскачат за някакво предателство и да търсят някакъв враг с партиен билет.

Намериха се и други, които провидяха подкрепата ми за протестът и за правото на протест по принцип като някаква новопоявила се симпатия към конкретни каузи, протести или протестиращи.

А нямаше нищо такова.

Няма никакво значение какво е мнението ни за дадена кауза, дадено съсловие или дадени наши съграждани.

Свободното изразяване на недоволство и несъгласие с управлението е свещено право на всеки един български, европейски и демократичен човек.

Дори и когато е латифундист, кроникапиталист, неприятел на свободния пазар и на крайния потребител и задкулисно ангажиран с политически каузички и политически инженерчета.

Всеки има свещено право да протестира за всичко.

Така е в демокрацията.

Другото е двоен аршин. Пореден.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts