| | | | |

Георги Георгиев: София е вечна и заслужава нашата отдаденост, изборите идват и отминават

София е вечна и заслужава нашата отдаденост. Изборите идват и отминават, а това, което остава е съдбата на милион и половина граждани, които са доверили на 61 градски старейшини да се грижат за техните дела.

Това каза Георги Георгиев, председател Столичния общински съвет, по време на днешното тържествено заседание на съвета, посветено на Деня на София – 17 септември.

Той отправи благодарност към кмета на София Йорданка Фандъкова за нейната работа в полза на града.

Георги Георгиев направи кратка равносметка за свършеното от Столичния общински съвет в изтичащия вече четиригодишен мандат.

„Приели сме 3401 решения за четири преломни и тежки години, в които следваха изпитания след изпитания.

През това време, въпреки политическите различия и споровете, ние успяхме да свършим много и смислени неща за някои от тях“, отбеляза той.

Сред успехите той избори дигитализацията в градския транспорт, подмяната на подвижния му състав, мащабната програма за изграждане на тротоари, изграждане на спортни зали и площадки, както и първата в страната програма „Правна клиника“ за защита на жертвите от домашно насилие.

„Въпреки спортната злоба в споровете, винаги сме успявали да се обединим в името на разумните решения“, посочи той.

Официалното отбелязване на празника ще продължи на площада пред храма „Света София” в столицата.

Там председателят на парламента Росен Желязков ще приеме рапорта на почетния караул на Националната гвардейска част. Тържествен водосвет ще отслужат свещеници от Българската православна църква.

По повод празника на града са предвидени и други събития.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Фейсбук

Similar Posts