| | | | |

Тагарев потвърди: Има боеприпас върху дрона, открит край Тюленово, вероятно е мина, а премиерът Денков… ВИДЕО

“Такъв тип събития са ежеседмично. Не сме действали през нощта, защото не е имало нужда, това ще доведе само до риск за екипа, който действа по случая. Нямаме информация колко време е седял там и как се е появил”

Така министърът на отбраната Тодор Тагарев коментира намереният край Тюленово дрон.

Властите предполагат, че дронът, открит край Тюленово, е от войната в Украйна, продължи Тодор Тагарев. По думите му военните действия със сигурност крият риск и за страната ни.

“Тази война неизбежно е свързана с повишаване на рисковете за нашата сигурност от най-различен характер.

Русия бомбардира украински пристанища , които са само на няколкостотин метра от територията на Румъния и вече има случаи на паднали останки от дронове и други боеприпаси.

Ние няма защо да си мислим, че тази война ще ни заобиколи, има си рисковете и за България”, посочи министърът.

Не е ясно кога и как се е появил този дрон, не е ясно към този момент и как точно се е озовал във водата.

Закъснението на огледа на място военният министър обясни, че се предпочита в такива ситуации да се работи в светлата част на денонощието. „Такъв тип събития са ежеседмични”, допълни той.

Тагарев уточни, че не знае българската ПВО да е имала данни за чужд обект в небето над страната.

„Има боеприпас, той е отделен от дрона. Ще бъде обезвреден. Предварителната оценка е, че това е мина”, посочи още ресорният министър.

“Идеята да се правят нови лаборатории е грешна. Трябва съществуващите да се оборудват много добре. 3-4 за нашата страна са достатъчно”

Така министър-председателят Николай Денков коментира пред медии във ВМА въпроса с химико-токсикологичните лаборатории.

Със зърнопроизводителите имаме разговори, решението дали ще отпадне или не зърното не може да се взема само от производителите. Основният проблем, който поставят зърнопроизводителите е решен.

Когато са готови за конструктивен диалог да дадат знак и ще се видим. Те досега са отказали 2 срещи. България трябва да взема решения според собствените си национални интереси. Нашите интереси са да пазим родните производители, заяви Денков.

Премиерът се срещна с ръководството на лечебното заведение и разгледа химико-токсикологичната лаборатория във ВМА.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Кадър

Similar Posts