| | | |

Напрежението расте! От ГЕРБ-СДС с бомбастично признание за кандидат-кмета им за София

Не съм упълномощен да кажа кога ще бъде обявено името за кандидат за кмет на София. Това е в правомощията на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

София е важна, не сме се отказали, битката ще е голяма и няма да е лесна.

Ще направим сериозна битка за София, имаше много кандидати и пресяването не става толкова бързо, което е нормално, когато отсреща застава един кандидат на Държавна сигурност

Все още са 3-4 кандидати, все още няма окончателно решение, но знам накъде се клони

Това обяви лидерът на СДС и зам.шеф на ПГ на ГЕРБ-СДС Румен Христов в предаването “Денят започва с Георги Любенов” по БНТ.

Според него надпреварата за кметския пост била трамплин за Васил Терзиев. По думите му ПП и ДБ били продукт на задкулисието и когато една формула не проработела, се търсел друг вариант.

„Според мен ПП и ДБ са продукт на задкулисето в България. Все пак знаем чии наследници и чии деца са. Може би президентът Румен Радев съжалява, че ги извади на политическата сцена.

„Не съм упълномощен да кажа кога ще бъде обявено името за кандидат за кмет на София. Това е в правомощията на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

“Нашите избиратели не са щастливи, че подкрепяме управлението на ПП-ДБ. Направихме го, защото искахме да постигнем големите цели – Шенген и еврозоната”, обясни той.

Христов се надявал, че ще стигнат до ротацията. Той обаче не каза кога ще бъде обявен кандидатът им за кмет на София. Кандидатите били “все още трима-четирима”.

Той се надявал на втория тур да получат подкрепа от Вили Лилков. Мислели да подкрепят него, но все пак най-голямата формация в парламента не можела да не издигне кандидат. Иначе Бойко Борисов бил провел среща с Вили Лилков, Румен Христов – също.

Той припомни, че предложенията за промени в конституцията са изпратени на Венецианската комисия. Зародили се обаче големи очаквания към промените в основния закон.

“Нека да бъдем по-внимателни, аз лично бих се вслушал повече в думите на конституционалистите”, уточни лидерът на СДС.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts