| | | |

Утрепаха ни: Голям срам за България без Бойко Борисов

Румъния разби България със 7:1 в приятелски мач между тимове от депутати, който се игра тази вечер на един от стадионите на Националния футболен център в Буфтя.

Събитието е част от Междупарламентарния футболен турнир, организиран от Камарата на депутатите (долната камара на румънския парламент), а в селекцията на българския отбор не попадна лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, голмайстор на хегемона при ветераните Витоша Бистрица.

Старозагорският депутат от ГЕРБ и бивш образователен министър Красимир Вълчев водеше атаката на българския футболен отбор, съставен от 11 народни представители и няколко служители и сътрудници на Народното събрание.

Сънародниците ни бяха облечени с фланелки с надпис “100 години БФС” по случай юбилея на футболния съюз, който се отбелязва през тази година.

Още в първите десет минути от първото полувреме Щефан Мушою от Социалдемократическата партия и Роберт Сигартау от Национално-либералната партия вкараха два гола във вратата на нашите.

Мачът продължи с добро разиграване, а българска агитка скандираше от трибуната “Българи юнаци” и “Само наш’те”.

Единственият гол за България вкара в 22-та минута Даниел Александров – бивш шампион по борба и настоящ депутат от ГЕРБ.

Но като истинско балканско, съседско дерби, мачът не мина без контузии. Иван Ченчев от БСП падна лошо на терена и си контузи рамото четири минути преди края на първото полувреме. Той беше изведен на носилка от екип на Спешната помощ СМУРД (SMURD).

Второто полувреме започна и завърши с голове на Щефан Мушою и Роберт Сигартау.

В края на мача всички играчи си направиха обща снимка за спомен. В редиците на румънския отбор е депутатът на българското малцинство в румънския парламент Георги Наков.

В събота и неделя българският депутатски тим ще се срещне с оборите на Турция и Италия.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts