| | | |

Симов: Утре пред Руската църква ще има огромен протест с много хора, които…

Със 122 гласа „за“, парламентът отмени на първо четене дерогацията за внос на руски петрол. Депутатите от БСП видяха в това опасност за скок на цените на горивата.

Александър Симов, член на Националния съвет на БСП коментира темата по НОВА.

“Преди около година, когато ставаше големия проблем с газа, тогава Асен Василев ни обясняваше, че за петрола е необходимо това изключение. Тъй като са нужни поне 2 години да се пренастроят инсталациите.

Не го казвам аз, не го е казала БСП, “Продължаваме промяната” го каза. Точно заради това България настояваше пред ЕК да имаме изключение поне до 2024 г.

Сега се появяват същите хора, които ни убеждаваха, че инсталациите на “Лукойл” не могат да преработват друг петрол и ни казват: “Време е да го сменим”.

На базата на какъв анализ? На коя версия на “Продължаваме промяната” да вярваме”, заяви Симов.

Относно експулсирането на руския свещеник, Симов коментира:

“Смятам че начинът, по който се прави това експулсиране не работи за сигурността на България или за успокояване на обстановката у нас.

Защо експулсират свещеник? Дипломатите ги експулсират, защото имат дипломатически имунитет – свещеника няма.

И тогава се предполага, че българската държава може да го задържи и съди.

Подозирам, че резултатът ще бъде, че утре пред Руската църква ще има огромен протест с много хора, които не разбират това решение. Тази антируска дейност не помага на управлението.”

По темата за реформите в службите за сигурност той каза:

“Не съм се изненадал от постъпката на Атанас Атанасов, това ме разсмя. Защото Атанасов бил изненадан, че Бойко Борисов си е сменил позицията. Трябва да не си присъствал в тази държава последните 20 години, за да не знаеш, че това е Бойко Борисов – той си променя позициите.”

И добави:

“Не приемам никаква реформа направена в спецслужбите направена по този начин, за да може да удовлетвори конкретна битка на властта срещу един човек.

Затова е замислена голямата реформа, за да може Радев да бъде обезсилен. Когато правиш реферма срещу един човек, то тя е обречена да бъде катастрофа.”

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Кадър

Similar Posts