| | | | |

Ивайло Мирчев: Във война сме и е време службите да работят, вместо да спират работа по разработки, свързани с руското влияние у…

“ДАНС се засегнали от думи на Кирил Петков за закъснялото изгонване на архимандрит Васиан. Не е тайна, че по отношение на противодействие на руската агентура в България ДАНС не е достатъчно ефективна

Това написа депутатът от ПП – ДБ Ивайло Мирчев в профила си във фейсбук.

Фактите: ДАНС се провали. Наложи се службите на Северна Македония да обявят лице за руски агент, за да се сетим, че то развива дейност и у нас.

Отговор къде е ДАНС по този случай няма, както няма отговор и за руските кибер атаки и нивото на проникване в БГ службите на свързани с режима на Владимир Путин шпиони.”

Така депутатът коментира позицията на ДАНС, които обвиниха Кирил Петков в безотговорно говорене по техен адрес.

Мирчев на свой ред обвини ДАНС в провал заради закъснялото изгонване на архимандрит Васиан Змеев от Руската църква.

По-рано думите на съпредседателя на “Продължаваме промяната” Кирил Петков, че закъснялото изгонване на архимандрит Васиан Змеев и другите двама служители на Руската църква е пропуск на Държавна агенция “Национална сигурност” (ДАНС), предизвикаха остра реакция.

“Очакванията са ДАНС да промени подхода си и да бъде адекватна на агресивните действия на руските служби в страната, вместо да коментира български политици.

Наскоро шефът на ДАНС си позволи политически оценки и коментари на политици и политически сили от трибуната на парламента – абсолютно недопустимо и непрофесионално действие.

Нямам спомен тогава да се извини или да признае това за грешка”, написа още в своя фейсбук профил Ивайло Мирчев.

По думите му професионализмът в ДАНС отстъпва на политическото говорене и оценки.

“Във война сме и е време службите да работят за интересите на България, вместо да спират работа по разработки, свързани с руското влияние у нас или изобличаващи зловредни действия на руските специални служби на наша територия”, в заключение написа депутатът

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts