| | | | |

“Богинята” Полина Паунова започна с храченето, очаквано намеси Борисов: Срам, голям срам!

Оставете смешките. Издигането на Антон Хекимян за кандидат-кмет на София от ГЕРБ е огромен публичен проблем. Това е проблемът за сливането на политическа власт и медии.

Така започна коментара си репортерката Полина Паунова на страницата си във фейсбук минути след като стана ясно, че бившият шеф на Би Ти Ви ще играе на местния вот.

Това момче до онзи ден беше шеф на новините на най-голямата частна, национална телевизия (преди това години наред беше лансиран като топ водещ на сутрешната публицистика), а днес е номинация на Бойко Борисов за столичен кмет.

Подобно действие осветява пряката (телефонна) връзка между бившия премиер, лидер на най-голямата партия в България и човекът, който отговаряше за начина на поднасяне на новините в национален ефир.

И който и каквото и да говори, че Хекимян бил гражданска номинация, че бил независим журналист – просто лъже.

Прощавайте, на независим журналист не се поверява кандидат-кметска позиция – нито за София, нито за Калофер, нито за Студен кладенец.

Независимата журналистика не се одобрява от партийните централи, нито от партийните агитки, тя не се харесва от партийните ядра. Харесват я само, когато са в опозиция, защото под нейните прожектори по условие са управляващите.

Кандидатурата на Хекимян е голям медиен скандал. И поставя редица въпроси:

-Заради топлата си връзка с Хекимян ли Бойко Борисов даваше последните си интервюта в бТВ?

-Имало ли е ангажименти за въпроси (или за липса на въпроси) към Борисов?

-Имало ли е ангажименти за особено отразяване на ГЕРБ (които сега ще правят кампанията на бившия шеф на новините на бТВ)?

Всъщност, отсега е ясно какви ще са отговорите на тия питания. Отсега е ясно също, че много вероятно те да са лъжливи.

Но кандидатурата на Хекимян е и вид честност – признание за обвързаността, признание, че на оня познат от първия мандат “телефон с копчета”, за който говореше Борисов, има определени копчета и за медии, и за журналисти.

И не на последно място: подобен скандал е предупреждение към повечето партийни симпатизанти

– не искайте от журналистите да бъдат конюнктурни, да си затварят очите за ония, които смятате, че е справедливо да не бъдат критикувани, не настоявайте “щом критикуват, те (журналистите) да кажат как да стане по-добре”, защото … за да казват как да стане по-добре трябва да влязат в ролята на Хекимян, а тя е … нелепа.

И накрая: голям срам, колеги. Голям срам.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts