| | | | |

Терзиев кълве: Превъзхождам Хекимян, той не е подготвен

Опитите на журналистите да влизат в политиката – няма да цитирам имена, не са свършили добре

„Едно е да общуваш с политици, друго е да се включиш като кандидат за кмет на София и то по такъв начин – той самият каза, че всичко се е развило в рамките на седмица, 10 дни.“

Така кандидатът за кмет на столицата от ПП-ДБ – Васил Терзиев, коментира пред Нова нюз кандидатурата на най-големия си опонент, излъчен от партия ГЕРБ – Антон Хекимян.

Намирам кандидатурата за малко странна. Тя е в разрез на това, което и господин Борисов, и господин Георгиев казаха в последните седмици, когато описваха техния профил на кандидат.

Георгиев каза, че “София не е учебна кола”, когато коментираше моята кандидатура. В същото време те избират да заложат на човек, който буквално една седмица преди започването на кампанията решава да се занимава с проблемите на София

“Това пак ни връща към въпроса за подготовката за тази битка. Няма как някой да каже, че не е подготвен”, каза Терзиев.

“Според мен обаче той не е подготвен. Виждам ние колко усилия сме отделили, за да изградим екип. От месеци работим, два пъти сме обиколили всички райони на София, за да се запознаем с проблемите на гражданите.

“За да работи добре едно общество, трябва да има китайска стена между медиите и политиката. Резки скокове от едната в другата посока за мен лично са странни”, коментира той.

“Опитите на журналисти да влизат в политиката не са свършили много добре и може би има причина за това нещо”, смята Васил Терзиев.

Търсим важните решения, изграждаме екип от хора, които са кандидати за районни кметове”, каза Терзиев.

“Ние не можем да разглеждаме само един кандидат като формулата за успех. Трябва силен екип, с който да се решат системните проблеми на общината”, заяви Терзиев.

“Радвам се, че за една седмица е успял толкова много да напредне”, каза кандидатът за кмет.

“Със сигурност това е нестандартно решение на ГЕРБ. Трудно е да бъде откъсната от образа на ГЕРБ от отпечатъка, който са оставили в града за тези 17 години.

Не се притеснявам от този сблъсък”, коментира той.

„Не се притеснявам, че Хекимян може да обере вота на БСП и Възраждане при евентуален балотаж. Аз искам да спечеля с добри идеи и комуникация.

Това е най-счупеното нещо, което забелязах покрай срещите с всичките тези хора из столицата. Те чувстват общината като външно тяло и искам това да се промени“, каза той.

Превъзхождам Хекимян с по-голям управленски опит и по-голяма подготовка за конкретната задача. Имам силен екип, който е екип, а не отделни хора, които са събрани в една листа. Аз тези хора ги познавам, с тях съм работил месеци наред, с тях строим добрите примери и практиките“, каза той.

„Не допускам, че няма добри хора около него. Може да се справи, но когато си отделил месеци на подготовка, всичко е било прозрачно и публично, е нормално да се представиш по-добре”, каза Терзиев.

“Бюджет 2024 – трябва да се започне работа по него от прекрачването на “Московска”. Първото нещо, което трябва да се поправи е целият процес.

Ключовото нещо, за което ние ще се борим от ден едно е повече пари да отидат при районните кметове”, категоричен бе Терзиев.

Според него в момента има деление на “наши и ваши”.

“70% от средствата отиват в районите, където има кметове на ГЕРБ. Това нещо, дали си кмет на ГЕРБ или на друга партия, не трябва да бъде водещо в това с какви ресурси разполагаш. Бихме работили да бъде по-честна формулата”, каза той.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts