| | | | |

НА ЖИВО Официално: ГЕРБ -СДС регистрира Антон Хекимян за кандидат-кмет на София

Коалиция ГЕРБ-СДС регистрира днес кандидата си за кмет на София в ОИК-София.

Изборът на Борисов е бившият шеф на новините на bTV Антон Хекимян.

В 9.40 от централата на партията със служебен автомобил на ГЕРБ тръгваха Антон Хекимян, Томислав Дончев, Никола Николов и Георги Георгиев.

Хекимян уточни, че е имал лична среща с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и от него е получил поканата за поста. “Помолих за време да помисля, защото това решение не може да бъде взето за секунди”, добави той.

В събота журналистът от bTV Антон Хекимян обяви, че напуска телевизията и се появиха спекулации, че той ще е кандидатът за кмет на столицата от ГЕРБ.

Бойко Борисов нито отрече, нито потвърди новината.

Точно в 10 часа журналистът пристигна на “Московска” 33 в компанията на Томислав Дончев и шефа на Столичния общински съвет Георги Георгиев.

От ГЕРБ до последния момент държаха в тайна името на кандидата им за столичен градоначалник, като крайният срок за регистрация на кандидатите за участие в местните избори е 26 септември.

Антон Хекимян каза, че първото нещо, което ще направи, ако стане кмет на столицата, е да инспектирам всички ремонти в столицата.

“Обичам София”, каза старозагорецът.

“От 20 години живея в София. Дойдох на 29 септември за първи път в столицата. През цялото това време съм критикувал, осъждали сме действия, които са се случвал в Столична община и съм имал лично отношение по всеки един казус, който се е случвал тук.

Всяка сутрин сме показвали сигнали и казуси, които са свързани със София. Визията ми е столицата да бъде още по-модерен и зелен град, да бъде отворен към инвестиции.

Слагам като акцент образованието, защото то ще донесе потенциал и кадри на града, и ще го развие”, бяха първите думи на Хекимян.

“Изминал съм пътя си от стажант през репортер, а после и водещ. Преди 3 години поех поста на директор на новините. Не мога да не си призная, че съм се замислял – “А от тук накъде”…

Получавайки това предложение си дадох сметка, че искам да работя за обществото. Смятам, че мога да го правя просто от другата страна”, каза още той.

Той коментира и шансовете на кандидатурата за кмет на София на Васил Терзииев.

“Огромни са шансовете. Това, което аз ще направя, като кампания, е да бъда себе се и близо до хората”, каза Хекимян.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Кадър

Similar Posts