| | | | |

СКАНДАЛЪТ в Сливен ескалира, тежки обвинения към Нинова

Уважавам Кольо Милев, но той няма шанс за победа срещу ГЕРБ

Това заяви независимият кандидат за кмет на Сливен, издигнат от Инициативен комитет, Минчо Афузов.

В становище, разпространено до медиите във връзка с позиция на лидера на БСП Корнелия Нинова Афузов пише още:

Не съм автор на визуализацията, но допускам, че тя е символичен и задочен отговор към Националния съвет на БСП, който подмени легитимния и демократичен избор на Общинската конференция на БСП-Сливен.

Г-жа Нинова за пореден път чертае разделителни линии в партията като постепенно я убива.

Аз съм четвърто поколение член на БСП и милея за партията. Но повече милея за града ни и съгражданите ни.

Няма да стоя безучастно и да гледам как г-жа Нинова за пореден път се опитва да подари (или може би да изтъргува) победата на кандидата на ГЕРБ на местните избори като издига срещу него Кольо Милев, пише още в становище то си Минчо Афузов и добавя:

Поклон пред възрастта и опита на г-н Милев, но практиката доказа, че той няма шанс срещу Стефан Радев, тъй като досега два пъти губи местните изборите от него. Третият път предстои.

Само независим кандидат, който се ползва с широка гражданска и политическа подкрепа, има шанс да промени статуквото в града ни и да върне Сливен на сливналии, категоричен е Афузов.

Не мога да се примиря с факта, че градът ни заема челни позиции във всички негативни класации – по бедност, по необразованост, по детска смъртност, по ниско заплащане, заявява още кандидатът за кмет, като добавя:

Убеден съм, че от кабинета си на “Позитано” г-жа Нинова не вижда тези неща. Но ние, сливналии, ги преживяваме всеки ден.

И едва ли, ние, които искаме да преборим тези негативи и се стремим към добруването на града ни, сме тези, които мамим. Мамят онези, които подменят легитимен вот.

И за пореден път г-жа Нинова се опитва да се подиграва с левите избиратели – веднъж като потъпква всички демократични принципи на партията ни и като им намеква, че не са достатъчно интелигентни, за да разберат кой кандидат какъв е.

Избирателите в Сливен са изключително адекватни и добре разбират кой ги лъже и кой ги жертва за пореден път.

Благодаря на всички млади, стари, леви, десни, независими, мотивирани и загрижени за бъдещето на града ни сливналии за подкрепата, която ми засвидетелстват в последните дни.

Не само в тази кампания, но и след нея, се ангажирам да работя, така че Сливен да оглави челните позиции по заплащане, по развитие на бизнес средата, по образовани и здравеопазване.

Съгражданите ми заслужават да живеят достойно и спокойно в Сливен!, завършва становището си Афузов.

Припомняме – В БСП-Сливен избухна скандал след като избраният кандидат за кмет на Общинската конференция с повече от 50% от гласовете – Минчо Афузов – бе отстранен от Националното ръководство на БСП и на негово място бе “служебно” поставен изгубилият два пъти местните избори срещу ГЕРБ бивш кмет и депутат ген. Кольо Милев.

“Помните ли оня стар виц, в който песимистът казал „По-зле от това не може да бъде“, а оптимистът му отговорил „Може, може…“.

Вчера мнозинството в Националния съвет на БСП подкопа дъното на собственото си късогледство, за да доведе партията до още по-голям позор, макар и да изглеждаше, че такъв е невъзможен”, написа във Фейсбук Петър Витанов.

Според него никога преди в партията не се е случвало подобно потъпкване на демократичността. Той заявява, че е имало подмяна на решенията на редица местни организации за предстоящите избори.

„В Сливен местните организации масово подкрепиха за кандидат-кмет Минчо Афузов, който се ползва с огромно доверие в града и имаше всички шансове за победа. Ръководството обаче спусна собствена кандидатура, с която загубата е гарантирана“, коментира Витанов.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

Similar Posts