| | |

Жребий: В ЦИК теглят номерата на бюлетините за местния вот

Чрез жребий в Централната избирателна комисия ще се определят поредните номера на партиите и коалициите, под които те ще фигурират в бюлетините за гласуване в изборите за общински съветници и за кметове насрочени за 29 октомври.

Процедурата е публична и на нея могат да присъстват представители на партиите, коалициите, издигнатите от тях кандидати, наблюдатели и представители на медиите.

Жребият е законовата процедура, която определя номерата на партии, коалиции регистрирани в ЦИК за участие във вота .

Изтеглен на случаен принцип Член на ЦИК тегли първо плик с пълното или съкратеното наименование на партия или коалиция, а после друг член изтегля номера под който формацията ще фигурира в бюлетините от друга кутия и процедурата се повтаря до изчерпване на регистрираните в ЦИК

“След това ОИК, ще добавят регистрираните при тях местни коалиции и инициативни комитети по реда на постъпване на документите“, обясни говорителят Росица Матева

Също днес и отново чрез жребии ЦИК ще определи и поредността под която формациите ще участват в предизборните изяви по Българското национално радио и Българската национална телевизия .

Става въпрос за встъпителните и заключителните клипове, диспути и други форми описани в споразуменията на двете медии с участниците в кампанията.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts