| | | |

Инфарктни разговори! Борисов: В петък изчезват тези изречения

„Разговаряхме дълго с Кирил Петков и акад. Николай Денков“

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на Народното събрание (НС) преди началото на днешното заседание.

„Има няколко неща, които ни смущават. Акад. Денков прие аргументите ни. Затова днес подкомисията за контрол на еврофондовете ще я приемем в комисия“, обясни Борисов.

„Дава се един индикативен списък на близки фирми или част от тях много близки до управляващите, които за нас е странно, че са се появили там“, уточни лидерът на ГЕРБ.

Освен това той попита какво означава формален процес на оценка, залегнал като термин в тези териториални планове.

„Така написано, това означава.

Академик Денков ме увери, че не е така и още в петък тези изречения ще изчезнат“, сподели той на въпрос означава ли това, че парите ще ги получат близки до ПП фирми.

По думите му това било неволно допусната грешка.

„Като гледам фирмата на Дечо Колев, нямам нищо против, но той е основен спонсор на „Промяната“. Рибарски му е бивш служител.

За да няма напрежение и мнителност, разговарях с тях и се надявам това да приключи в петък“, разкри Борисов.

Ще бъдат закрити работни места, посочи лидерът на ГЕРБ. Аз вярвам на акад. Денков и се надявам, че още в петък на Министерски съвет тези две изречения ще изчезнат, каза Борисов.

Тогава, когато вече имаме одобрен териториален план, една компания ще кандидатства по трите основни принципа на ЕК и която спечели – съответно ще работи, обясни той.

Борисов смята, че грешката е била допусната неволно, а Денков го е уверил, че парите няма да отидат в предварително определени компании.

Мисля, че подобно управление е уникално в света – с коалиция, с некоалиция, в същото време, удържайки на толкова яростни атаки, коментира в отговор на въпрос Борисов. Това, което сме се разбрали, е при ротацията в управлението да правим оценка на всеки един министър и заедно да решаваме, подчерта лидерът на ГЕРБ.

Подкомисията за контрол на еврофондовете ще стане комисия днес, заяви Бойко Борисов

Комисията ще подготвя критериите за фирмите, които ще кандидатстват по Териториалните планове за справедлив преход на въглищните региони.

Припомняме, че в сряда само няколко часа след като от финансовото министерство съобщиха за отпадане на проекти от Плана за възстановяване, ГЕРБ даде извънредна пресконференция, на която алармираха, че “се раздават милиарди на странни фирми”.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts