| | | | |

Георги Харизанов помля “спасителите”: Голямо спасяване падна, мафията още е шок. Спасиха ни от балансиран бюджет. От икономическа предвидимост. От лидерството на Балканите. От строежите на нови…

Старт на кампанията. Започва голямото спасяване.

от фейсбук профила на Георги Харизанов

снимка: Архив

Представете си чудесно лятно утро. Слънцето меко оранжевее на хоризонта, плажът е празен, самотна чайка мързеливо плава върху равната вода.

Плувате си и вие, наслаждавайки се на контакта с природата, странната тишина под водата и приказните цветове, които ви заобикалят.

Изведнъж отнякъде се чува шум. Лодка. Гумена, с трима души в нея. Носят и знаме. Някой започва да Ви дърпа за единия крак. Друг хваща ръката Ви и започва да я тегли с всичка сила нагоре към лодката. Гълтате вода. Започва да Ви хваща страх.

-Какви сте вие бе?

-Идваме да те спасим!

-Ама от какво бе, аз съм си екстра?

-В плен си на мафията и пропагандата, не разбираш, прост Ганя, за теб го правим!

-Ама махнете се и идете спасете някой плаж, Росенец примерно, оставете ме!

С голям зор се откачате от кандидат спасителите и продължавате, макар и доста стресиран, да се занимавате с кроткото си хоби.

След малко отнакъде пристигат нови трима. Без лодка. Пляскяйки шумно с ръчички, започват да Ви дърпат във всички посоки,

-А вие какви сте бе, какво става тука бе?

-Ние сме Борис, Гергин и Андрей! Спасяваме те!

-Ама от какво бе, абе оставете ме на мира бе!

-Тук не е Амстердам и денонощно се краде!

-Абе махнете се моля Ви се, какво искате от мен?

-Да те спасим! И цялото ларго в зебри! Сега!

Успявате и от тези да се отървете някак. Добирате се до брега, стресиран от всички напъни да Ви спасяват, и се замисляте.

От какво всъщност ни спасяват спасителите в последните години?

Спасиха ни от балансиран бюджет. От икономическа предвидимост. От лидерството на Балканите. От строежите на нови пътища и магистрали, които пък да ни спасят от нови жертви и от лиспа на инвестиции и развитие на регионите. От ниска инфлация също ни спасиха. И от нисък външен дълг.

Спасиха ни от плана за възстановяване и устойчивост, а днес е последния срок да ни спасят и от компенсации за затворените тецове и мини.

Две години са се спасявали от работа за да ги напишат тези мерки, нормално.

Спасяват ни от контрол на претоварените тирове. И от справедлива цена за колоните турски камиони, които ни рушат магистралите.

От ловешки елекромобили ни спасиха, от чужди инвестиции ни спасиха, от магистрали и мостове и тунели – също.

Спасиха ни от евтини горива, липса на мигрантски натиск, още метро в София, околовръстен път на Пловдив и от половината Дунав мост в Русе.

Голямо спасяване падна, мафията още е шок.

Но понеже днес започва предизборната кампания, искам да помоля: Спрете да ни спасявате. Стига толкова. Няма нужда.

Много скъпо ни излиза и грам не ни харесва.

Дайте ни някой, който ще работи. Който знае какво и как. И с кого в екипа си. И който да е наясно, че работи за нас. А не ни спасява.

На спасители се нагледахме.

Стига толкова.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Фейсбук

Similar Posts