| | | |

Екшън в парламента: БСП и ИТН блокираха парламентарната трибуна, депутати от ПП ги попиляха заради сандвичи със сирене и…

Напрежение възникна в парламента, след като депутатка от “Има такъв народ” блокира трибуната и поиска в дневния ред извънредно да се включи точката за териториалните планове в енергетиката.

От БСП и ИТН искат Министерският съвет да забави с още един месец изпращането на теротиралните планове за справедлив преход в Брюксел.

“За пореден път ще помоля да включите точката. Недопустимо е в момента българските миньори да бъдат на улиците и вие по никакъв начин да не се интересувате. Неглижирате енергетиката, защото трябва да усвоите едни пари по ПВУ. Не мога да разбера какво ще стане, ако не ги усвоите. Процедурата ми е по начина на водене”, заяви Павела Митова от “Има такъв народ”.

В залата последваха аплодисменти от останалите депутати от групата.

“Приключихте ли процедурата?”, попита председателстващият заседанието Никола Минчев.

“Аз приключих, но няма да мръдна оттук”, категорична беше Митова.

снимка Кадър

Около трибуната излязоха съпартийците на Митова, а Никола Минчев се обърна към тях, че там има само един пулт за гласуване. Той беше категоричен, че няма да има повече предложения за промени в програмата, каквито са настояванията на разсърдените депутати.

Депутатите от ИТН бяха подкрепени и от БСП. Към тях се присъединиха и народни представители от “Възраждане”. Всички те дружно отправиха упреци към водещия заседанието Никола Минчев.

“Три групи сме. Това е някакъв цирк”, заяви Иван Ченчев от левицата.

Минчев обяви 10-минутна почивка, но Борислав Гуцанов от левицата заяви, че няма да си тръгнат и призова за оставката на премиера Николай Денков.

“Когато опозицията се опитва да блокира работата на Народното събрание и да влезе в новините в 19:00 и не могат да решат кой да яхне протеста пръв.

БСП се опитват цял ден от залата – не им се получи,

Възраждане са с руското знаме на протеста и раздават сандвичи със сирене,

Руди събира някъде подписи за партия МЕЧ, но

ИТН ги финтира всички и в последния момент излязоха на трибуната и разкъсаха черните си ризи, които уж трябваше да крият колко по-черни са душите им”, написа Искрен Митев от ПП-ДБ във Facebook.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts