| | | | |

Нямаш власт, Слави! Имаш само властта да се подиграваш на Властта. Те останаха, ти мина и замина

Драги Слави, иронизираш Бойко Борисов и Делян Пеевски, че каквото и да стане в държавата, какъвто и проблем да се появи, те се явяват и го оправят. Е и?!

от фейсбук профила на Соня Колтуклиева

снимка: Архив

“Има такъв народ” получи мястото на първа политическа сила. И то във време на обществен подем, на силна енергия за промяна, на умора от ГЕРБ и порив към нов Месия.

“Има такъв народ” пропиля своя шанс да управлява. Това не беше простено от избирателя.

Защо стана така?

Защото президентът Радев те излъга. Разчиташе на теб за редовен кабинет, но после някой му заведе Кирил и Асен, той си ги хареса и реши, че са по-добрият вариант да управлява чрез тях, криейки се в сянка.

Николай Копринков привика Мая Манолова, Татяна Дончева и Христо Иванов – те си оттеглиха подкрепата и ти увисна със страшна сила.

Е, той, Румен Радев си плати за дяволъка. Но твоята партия беше изхвърлена от Голямата игра.

“Има такъв народ” участва в алъш-вериша в мола. Подкрепи кабинета “Петков”, инсталира вътре министри – 4 броя.

Добре, че на 8 юни 2022-ра ти, Слави, ги оттегли, та страната си отдъхна и не затъна съвсем в калта, в схемите и в далаверите.

Казах ти “евала” за бунта, към който те призовавах аз самата.

“Има такъв народ” записа ужасно срамна страница в най-новата българска история: “отцепниците на Руди Гела”. Търгашество за 500 000 евро на глава.

Някой ще рече: ми хич не е малка тази сума, алчни копелет@, но пък е голяма отврат, още ненаказана от правосъдната система.

“Има такъв народ” прогони Ива Митева, Любомир Каримански, Пламен Абровски, Андрей Михайлов … не биваше да допускаш това. Защото стана заради Тошко Йорданов. Той е забавен оратор от парламентарната трибуна, пада смях, хахаха, но ти искаше да правиш политика, а не хумореска. Не е ли така?!

Сега разполагаш само с 11 депутата, които са като пълнеж, да ме прощаваш, без собствена стойност и сила. Те не могат нито нещо да решат, нито дори качествено да се противопоставят. А, бе, само се репчат.

Някакви забавни момчетии пред политически хищници. Пред – не срещу. Даже отстрани и отзад.

Слави, чета постовете ти. В тях има гняв, жалост, разочарование, примирение, типичния ти тъжен хумор. Интересни са ми. СловоСлави. Горчиви изстрели.

Нямаш власт. Имаш само властта да се подиграваш на Властта. Както предиии. Само че преди беше автентичен, Слави. Сега вече през Властта си минал и заминал. Те останаха.

Ами … такава е действителността.

Не се примирявай. Ти си Слави. Който никога не се предава.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts