| | | |

Мъката в СОС продължава: За трети път не избраха председател ВИДЕО

За трети пореден път общинските съветници в София не успяха да изберат свой председател.

След като по-рано Борис Бонев от “Спаси София” оттегли номинацията си, кандидатите за шеф на СОС днес бяха трима – Диана Тонова от БСП, Красимир Гълъбов от “Възраждане” и Пламен Данаилов от “Има такъв народ”.

Резултатите от първи тур за избора изпратиха на балотаж кандидатите на БСП и “Възраждане” – Диана Тонова и Красимир Гълъбов. Общият брой на гласувалите общински съветници беше 45, като недействителните гласове бяха 27.

Диана Тонова и Красимир Гълъбов получиха по 7 гласа всеки. Пламен Данаилов от “Има такъв народ” получи подкрепата на четирима общински съветници.

Групата на ГЕРБ в СОС не гласува.

Малко по-рано кандидатът на ПП-ДБ-СС Борис Бонев обяви, че няма да издигат кандидат за председател на СОС и

призова опозицията, която се състои от общо 38 общински съветници, да си избере сама председател.

От ГЕРБ също нямат кандидат за председател на СОС. Преди началото на заседанието Георги Георгиев и Антон Хекимян заявиха, че няма да подкрепят Бонев и остават в опозиция.

По време на заседанието Столичният общински съвет бе разтърсен от пореден скандал.

Представителите от ГЕРБ, БСП и ИТН напуснаха временно заседанието. С мотива, че председателстващата заседанието Грети Стефанова дава думата само на ПП.

Без избран председател, СОС не може да сформира комисии и работата му не може да започне.

Условието в закона е до 3 месеца след конституирането на СОС, общинските съветници да си изберат председател, ако ли не, то трябва да се проведат нови избори за общински съветници.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts