| | | |

Напрежението ескалира: Затапени са основни пътни артерии в страната ВИДЕО

Протестът на миньори и енергетици блокира главна пътна артерия край Перник.

Беше затворено кръговото на входа на града под магистрала “Струма”. Работници от “Мин индъстри” – Перник и Топлофикация Перник протестират на пътен възел “Даскалово”, като затвориха движението на изхода в посока Перник.

Енергетиците настояват за отлагане на точката за Териториалните планове за справедлив преход, която трябва да се гледа по време на днешното извънредно заседание на Министерския съвет.

Недоволните се притесняват, че затварянето на въглищните централи ще доведе до безработица в региона. Надяват се затварянето да стане плавно до 2038 или дори до 2050 г. Протестиращите заявиха готовност да продължат блокадите, докато исканията им не бъдат изпълнени.

Заради блокадата са се образували километрични задръствания.

Недоволните блокираха и магистрала “Тракия” край Стара Загора и Подбалканския път. Колоната от коли на магистралата е 12 км.

В Русе служителите на “Топлофикация” са решили с личните си автомобили да излязат на обиколка по пътя пред граничния пункт “Дунав мост” в знак на протест.

Междувременно се появи информация, че има ескалация на напрежението в Старозагорско.

“Полицията ползва сълзотворен газ и плаши борещите се за бъдещето си миньори и енергетици със водно оръдие”, казват протестиращите и твърдят, че има граждани в болница.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Кадър

Similar Posts