| | | |

Извънредно: Денков отива на блокадата на АМ “Тракия

Премиерът Николай Денков ще бъде при протестиращите на автомагистрала “Тракия” край Стара Загора тази вечер.

Това съобщиха организаторите на протеста на енергетиците, които помолиха хората да останат на място, ако такава среща се състои.

Те обаче не съобщиха кой е източникът на тази информация.

След неуспешните преговори между енергийния министър Румен Радев и протестиращите миньори и енергетици в събота привечер на 208-ия километър от магистрала “Тракия”, в неделя техният протест се разрасна.

Останаха затворени магистрала “Тракия” в двете посоки на изхода за Стара Загора и пътя Стара Загора-Димитровград, както и подбалканският път София – Бургас на разклона за Гурково, където е и началото на Прохода на републиката, който също е затворен.

Протестиращите отново потвърждават, че протестът им е безсрочен. Дори се заговори, че в понеделник може да изкарат по пътищата и тежка минна техника.

След като правителството не се съобрази с искането им да не изпраща териториалните планове за справедлив преход на Стара Загора, Перник и Кюстендил на Европейската комисия в Брюксел, сега вече искането е те да бъдат изтеглени от там, след като бяха приети и изпратени в петък.

Както и да бъде изпълнено решението на парламента за предоговаряне на Плана за възстановяване и устойчивост в частта му за енергетиката.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts