| | | |

Димитър Манолов: Затварят “Мини Марица-Изток”, не го пише в документите, но…

Няма аз да давам акъл на премиера, но приказките, че се организират протестите заради изборите, не му помагат особено много, защото не са верни.

„Всякакъв народ има на тези протести, което е нормално. И аз не харесвам факта, че има политически представители сред тези хора, но не можем да ги махнем. Там е много шарено, има хора от 60 общини”, заяви той

Така отговори президентът на КТ “Подкрепа” Димитър Манолов в интервю по bTV на обвиненията, че блокадата се политизира.

На думите, че има участници и организатори от конкретни партии, които са се снимали с руската посланичка Митрофанова, той отвърна, че търсенето на руска връзка с протеста е параноя.

Манолов каза, че не знае какви са настроенията на протестиращите миньори и енергетици и няма представа кога ще приключи блокадата.

“Няма нищо общо този протест с протеста на зърнопроизводителите”, подчерта президентът на “Подкрепа”.

Той подчерта, че няма как да води преговори с правителството, ако протестиращите не са с него.

“Затварят ги. Не го пише в документите, но има обяснителна част, от която става ясно, че ги затварят”, това каза Манолов в отговор на думите на премиера Денков, че никой не затваря нищо в “Мини Марица-Изток” на този етап.

Той не пожела да прогнозира какви ще са следващите действия на протестиращите, но поясни, че не вижда печеливш ход за край на протестите.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Кадър

Similar Posts