| | | |

Борисов: Ще хвърчат глави на министри! Умнокрасивитетът ми се подиграваше, че исках да има мазнинка за тежките времена. Държахме 12-16 млрд. фискален резерв и всички еврофондове работеха. Сега… ВИДЕО

Надявам се, номер 7 да ни е за късмет. Добър вечер на опозиционния на ГЕРБ град. Тук е опозицията вътре в партията.

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който е на посещение в Хасково по повод кампанията за местните избори.

“Какво спорим с Делян. За 5 избора, държавата похарчи 1 млрд. лева. Ако не бях направил този компромис, бяхме поредните 130-150 млн. държавни пари да сме ги похарчили. Щеше да има и седми избори. Виждат, че служебните правителства не правят нищо, въпреки че се къпят в медиен комфорт“, каза лидерът на ГЕРБ.

Веднъж ми беше жал, от това нашите пари толкова безумно да ги харчим за избори. Има общо 175 санирани блока в района“, похвали се Борисов.

„Какво загубихме за три години? Санирането! За това работеха само малки компании. Жилищата станаха по-скъпи и по-енергийно ефективни. С нула пари от българите стана всичко това“, каза той.

По думите му по-социална политика не е имало, а парите по програмата вече са похарчени.

„Такова нещо повече няма да има. Тези три години, в които българите допуснаха да се чегъртат ГЕРБ и да се нареди една стена с премиери, парите заминаха“, каза той.

Борисов разкри, че Асен Василев е помолил да отложат гледането на бюджета за след изборите, защото пари няма и ще е много трудно на всички.

„Искат да се вземат авансите и да се похарчат за пенсии“, каза Борисов.

„Докато аз водех държавата, имахме нула нелегални мигранти“, категоричен бе бившият премиер и добави, че това вече няма да го има, всичко е разбито.

„Хасково е важно, защото тук има една дилема – кой е прав и кой не е. Делян Добрев върши много работа.

Днес, по силата на гадостта, докладчик по решенията на премиера Денков и енергийния министър, бе Делян Добрев“, каза той.

Борисов натърти, че ГЕРБ прави всичко, за да може да има няакаква стабилност и шанс България да влезе в Шенген и Еврозоната.

„Преди три години оставихме готов План за възстановяване. Колко служебни правителства, колко редовни правителства минаха и умишлено не го внасяха. Само България не си взе парите, само ние не си ги взехме. Кой ни е виновен, ние сме, защото такива си ги избрахме“, каза той.

„Тогава умнокрасивитетът ми се подиграваше, че исках да има мазнинка и зимнинка за тежките времена. Държахме 12-16 млрд. фискален резерв и всички еврофондове работеха. Сега нямаме еврофондове, нямаме План за възстановяване, нямаме ПМС-та“, заяви Борисов.

„Вчера ходих до Сливен. Не е лоша идея от време на време да се блокират пътища. Това има възпитателно значение.

Минах от Чирпан до Сливен по стария път, по който сме карали десетилетия. Час и 50 минути, иначе по магистралата 20 минути“, каза той.

По думите му, ако той е на власт, сега АМ „Хемус“ щеше да е готова.

Цял ден сме с Кирил Петков заедно, а водим кампания. Говорихме си за модернизацията на службите. Благодарен съм, че ме разбра.

Новите предизвикателства изискват мощна киберагенция. Трябва да има много съкращения и да има щатове за по 20-30 000 лева заплата. Това за хора, които за да ги наемеш на работа, трябва да имат хубаво заплащане“, каза той.

„Тия хора са с друг тип умове, това е съвременното предизвикателство пред националните служби“, заяви Борисов.

Той разкри, че през март месец, когато Мария Габриел стане премиер, всеки министър, който не си е свършил работата, ще бъде сменен.

“За съжаление истинската управленска власт е в ПП. Някои министри са пълни аматьори. На някои за 9 месеца няма да им научите имената, камо ли какво са свършили.

Това ми е най-трудната кампания. От една страна не трябва да се нападаме – малко е странно – вечерта говорим пред вас, а утре с ПП, ДБ и ДПС ще отстояваме закона пред останалите”, каза той.

“Делян Добрев гласува с Асен Василев. Да, насила го прави, ама го прави”, каза той.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Кадър

Similar Posts