| | | |

Георги Свиленски призна, че коалицията няма да изпусне властта

Никой от партньорите няма да напусне коалицията. БСП не изнудва, а има последователна позиция за войната. Социалистите на никого не са извивали ръцете, а ясно заявили, че ако се изпрати военна помощ на Украйна, то “червените” нямат място във властта. Това не е победа на БСП, а е победа на справедливостта с това, което се случва в държавата. Това заяви председателят на парламентарната група на БСП Георги Свиленски пред БНТ

Той очаква зеления флаг на зелените в коалицията на „Демократична България“ да надделее, а не червения флаг, който Христо Иванов и Атанас Атанасов казаха, че вдигат на кабинета. Нека да изчакаме разговора в техните органи и наистина да надделее целомъдрието, надява се Свиленски.

Свиленски настоява за кардинален поглед върху политиката.

Плаващите мнозинства не са най-доброто нещо и няма никаква полза нито за обществото, нито за държавата, оцени той. По-добре е коалицията да си говори, да си повиши качеството на диалога. Няма полза от нови избори в момента, каза още той. За войната в Украйна, Свиленски увери, че БСП не изнудва, а има последователна позиция за войната.

„БСП не изнудва, на никой не сме извивали ръцете, няма как с изпращане на оръжие и боеприпаси да се търси мир. Решението за военнотехническа помощ е победа на справедливостта, даваме възможност на Украйна да си изнесе зърното и евтината електроенергия, да получи подкрепа за членството си в Европейския съюз, все неща, от които Украйна има нужда“

Той категорично заяви, че от България за Украйна не се изнася въоръжение и боеприпаси.

„Ако някой твърди такова нещо – лъже. Такова нещо не се извършва. България изпраща оръжие до 60 държави, с които има договори повече от 30 години, от там нататък какво те правят с тях българският министър на икономиката не носи отговорност. Договорът има краен потребител и е ясно за коя държава отива“, добави Георги Свиленски.

Във връзка със срещата на премиера с превозвачите, Свиленски заяви, че превозвачите имат основание да бъдат подкрепени.

Проблемите им със стачки, протести и блокирания няма да бъдат решени. Трябва да се мислим малко по-глобално и може да бъде намерен баланс, уточни депутатът от БСП.

bnt.bg

снимка Архив

Similar Posts