| | | |

“Възраждане” вдигна мерника на правителството

От „Възраждане” са започнали консултации за внасяне на вот на недоверие срещу правителството „Денков-Габриел”.

Това обяви в парламента лидерът на партията Костадин Костадинов.

Той обясни, че вече имат подкрепата на „Има такъв народ”. Проведени са разговори и с БСП, които ще обявят решението си след вътрешнопартийни процедури.

„В момента подписите се полагат. По-голямата част от групите на „Възраждане” и „Има такъв народ” са се подписали. Ще изчакаме и решението на БСП.

Утре или най-късно в петък вотът ще бъде внесен заради цялостната политика на правителството в сектор „Енергетика” и унищожаването на българската въглищна индустрия”, уточни Костадинов.

По думите на лидера на „Възраждане” депутатската ваканция не е проблем за вота на недоверие.

„Това не означава нищо. Винаги може да има извънредно заседание. Минимумът подписи, които трябва да бъдат положени, е 48. Те ще бъдат събрани и без БСП, но аз предпочитам да се включат, защото сме единни за случващото се”, обясни той.

Попитан дали не е тенденциозно внасянето на вот на недоверие по време на кампанията за местните избори, Костадинов отговори с въпрос:

„Да изчакаме да закрият енергетиката ни, понеже в момента е предизборна кампания, така ли?“.

Истината е, че този проблем се случва заради правителството и ние няма как да не реагираме в тази ситуация, добави той. България ще бъде превърната от износител във вносител на електроенергия, имаме много сериозна заплаха от режим на тока, коментира Костадинов.

В отговор на въпрос може ли вотът на недоверие да разклати управлението, Костадинов коментира, че тази коалиция на практика в момента толкова се е разклатила, че няма накъде.

Попитан ще търсят ли подкрепата на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, Костадинов отговори:

„Ние внасяме вота в парламента в момента, в който съберем необходимия брой подписи, оттам насетне всичко е възможно“.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts