| | | |

Борисов потвърди: Няма да подкрепим връщане 20% ДДС на ресторантьорите

ГЕРБ няма да подкрепи увеличаване на данъчната ставка в Бюджет 2024 за ресторантьорския бранш.

Това декларира лидерът на партията Бойко Борисов на среща със собствениците на големите ресторантьорски вериги, сред които KFC, McDonald’s, Happy, Dominos, Аладин фуудс и други, инициирана от самите тях.

По време на разговора от бранша ме запознаха с трудностите пред бизнеса, който все още се възстановява от Ковид кризата, от евентуално връщане на ДДС от 9 на 20%, посочи Борисов и добави:

Поддържането на намален ДДС за ресторантьорските услуги в България е политически избор, който подкрепя икономическия растеж, създаването на нови работни места, туризма и води до намаляване на младежката безработица.

По време на срещата представителите на сектора благодариха за мерките, които третото правителство на ГЕРБ разработи по време на Ковид кризата в помощ на бизнеса като 60/40 и други.

Припомняме, че миналата седмица министърът на финансите Асен Василев обяви, че връщането на ставката от 20 процента ДДС за ресторантите е предвидено в пакета данъчни закони, който Министерството на финансите е разработило.

Още същия ден от ГЕРБ-СДС обявиха, че са против. На същата позиция са и от ДПС.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Фейсбук

Similar Posts