| | | |

Харизанов ги подпука: Ма щъкал по AirBNB квартири, ма държавна банка подписва дебел договор с изрично упоменаване на другата щъкаща, ма запалил съдружници с пари, ма запалил държавата с пари….

В последните няколко години, та допреди два-три месеца, беше изключително елементарно човек да се идентифицира като част от Добрите Сили /ДС/.

от фейсбук профила на Георги Харизанов

снимка: Архив

Четирите жалона и трите клишета бяха ясни и лесни:

1.Долу Цацаров

2.Долу Гешев

3.Долу Пеевски

4.Долу Борисов

+корупция

+кражби

+съдебна реформа

Всеки две-три произволни избрани от тези, написани неколкократно в мрежата или изврякани пред камера или микрофон, моментално превръщаха изреклия ги в безсмъртен и недосегаем член на Добрите Сили /ДС/, на когото от този момент нататък всичко му е простено в името на голямата цел – победата над мафията.

Ма щъкал по AirBNB квартири, ма държавна банка подписва дебел договор с изрично упоменаване на другата щъкаща, ма запалил съдружници с пари, ма запалил държавата с пари,

ма сбил се с полицаи, сбил с други граждани, бутнал пешеходка с колата, платил си министерски пост, купил си номинация за кмет, продал си депутатския глас, лапнал няколко милиона за ядливи чашки, лапнала няколко милиона за ядливи буболечки – няма значение, щом е от Добрите Сили /ДС/ всичко е простено.

Бори се с мафията, другото са дреболии и компромати и атаки от руски тролове.

Интересно днес, след като Сотир Цацаров е редови съдия, Иван Гешев е уонаби адвокат, а Делян Пеевски и Бойко Борисов раздават задачи на избраното от тях и благодарение на тях правителство, съставено от довчерашните борци с мафията,

как да идентифицираме Добрите Сили /ДС/?

Долу Радев? Ми вие го избрахте и вие му коленичихте, пък той ви вкара в политиката и си правихте алабала с машините на изборите, за да го няма Слави Трифонов.

Не става.

Долу Сарафов? Очевидно не сработва – човекът е ИД и си е избран в съотвествие с формалните правила на ВСС. И там няма никаква тема.

Също не става.

Проблем.

Няма срещу кого да се грачи. Няма враг.

А в такава ситуация хората започват да се отказват от гражданските конфликти и да се оглеждат за спокойствие, добро управление и резултати.

Само че такива няма.
Ама никакви.

Пълен застой в развитието, тотална безидейност, продънен бюджет и безброй напрегнати сектори.
Нито един нов пирон. Една тухла. Едно нещо поне.

Да си просто от Добрите Сили /ДС/ ще започне да не върши работа. Вълшебният щит започва да изчезва и скоро няма да може да спре полетелите камъни.

А такива ще има. Сигурно е.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts