| | | | |

Хекимян не е е точно в ролята на Цецка Цачева и може да изненада неприятно „Промяната”

София може да не се окаже толкова лесна и сигурна хапка за Васил Терзиев, колкото и социологията да опитва да ни убеди, че човекът на ГЕРБ Антон Хекимян само може да диша праха на милионера от „Телерик” и хич да не се надява на кметския стол, предричат политици.

Въпреки че засега, кандидат-кметът на „Промяната” да държи убедително първото място, изобщо не е сигурно, че новинарят от Би Ти Ви няма да го приближи опасно близо на балотажа, че дори да го задмине, макар и с малко.

В крайна сметка всички от ГЕРБ ще гласуват за техния си кандидат, мотивират се те.

Тъмносините от ДСБ, а и всички стари и нови демократи още от самото начало на номинацията не от вчера не крият погнусата си от ДС корените на Терзиев и масово споделят, че по-скоро ще дадат шанс на стария тъмносин ветеран Вили Лилков – професорът, врял и кипял в битките и проблемите на София.

Тук на помощ може да им дойдат старите им партньори – седесарите, част от които носталгично може да гласуват също за Лилков, макар и с едно наум, защото навремето тъкмо той, заедно с Костов разцепиха СДС и тръгнаха към ДСБ, напускайки “тялото”.

Въпреки това със сигурност мнозина сини ще пуснат бюлетина за ветерана-общинар.

На балотажа обаче нещата се променят – тук при дилемата Терзиев – Хекимян, демократите са категорични – гласуваме за кандидата на ГЕРБ-СДС.

Така ако всички от десния сектор, барабар с членовете на най-голямата партия подкрепят Хекимян, може да има и изненада и да се окаже, че журналистът май не е е точно в ролята на Цецка Цачева на президентските избори, каквато аналогия някои се опитаха да внушат.

„Като нищо Хекимян може да изненада неприятно „Промяната” и да се окаже по-избираем от Терзиев, колкото и да са сигурни, че няма как новинарят да събере толкова гласове.

Нищо чудно да има и наказателен вот, свързан с ДС роднините на шефа на „Телерик”, което наистина извади от обувките десните членове и симпатизанти, прогнозират недоволните от десния сектор.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Фейсбук/ Антон Хекимян

Similar Posts