| | | |

Борисов наби канчето на Кирил Петков: След няколко дни ще има час по математика, и ще се брои. И който може да смята, ще трябва да знае, че трябва да събере 121 ВИДЕО

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов представя кандидатите за кметове на ГЕРБ в област Плевен.

Д-р Валентин Христов е кандидатът на ГЕРБ за община Плевен.

“Лекар съм, съпругата ми – също. Имам три дъщери. Нямам опит в политиката. Но това има свое предимство, защото мога да видя решението на проблемите от друг ъгъл. Нуждаем се да тръгнем по нов път. Много лесно е да посочваме проблемите, но е трудно е да се вземат решенията”, каза Валентин Христов, кандидат за кмет на Плевен.

“Хората разбират какво значи независим, подкрепен. Доволен съм от Плевен. Стотици милиони се изсипаха ва ВиК, за парка… А организацията ни беше разцепена.

Три деца не са много, но три момичета са много. Затова да са ти живи и здрави.

Мисля, че хората разбират какво значи независим, подкрепен.

Първо, доволен съм от Плевен, години наред не идвах. Стотици милиони се изсипаха за парка, за канализация. Организацията ни бе обаче разцепена, а в същото време едни от най-големите ми приятели, сред които е и Горчев, са от Плевен. Прекрасни доктори, прекрасна медицина.

Все се питам защо сте толкова мълчаливи”, каза от трибуната Бойко Борисов.

“Никакво будно съзнание, да кажете, че тук са вложени милиони от нашите данъци, а нищо не се прави. Не. В София нямаше нито една спортна зала, когато станах кмет. Направихме всичките. В Пловдив – нито една. Направихме ги. Русе – по същия начин.

Затова изброявам – като почнете от Сливница, та стигнете до Свиленград. Навсякъде има зали и стадиони.

И Хемус ще се случи. Но се случва, благодарение на моя натиск да стане, а не на вашия хъс. Щом си мълчите, значи не ви липсва”, разкритикува той местния партиен актив.

“Винаги в Плевен си задавам един въпрос – защо няколко години вече сте толкова мълчаливи, уплашени, неактивни?

Спрях сега между Плевен и Ловеч, на магистрала Хемус, тя щеше да работи вече. Вие гледате строежа, празен, на чакъл, гледате го, избивате се по пътищата и си траете

Защо бе хора? Това е за вас, за бизнеса ви, за здравеето ви. 3 години, нищо”, каза още Борисов.

Лидерът на ГЕРБ се зачуди, че и медиите не ходят да правят репортажи, не им е интересно, а всеки ден хора се избиват по пътищата.

“Магистралата е обрасла с трева, стана ми мъчно, но факт. И това се дължи на хората в Плевен. Никакво будно съзнание, да се каже: Тук са вложени десетки милиони от нашите данъци, ние го заслужаваме. Кметовете да ви поведат – не”, изрази недоволство той.

“Стара Загора – оставих им 10 милиона за зала – взеха им ги. И няма да имат зала.

Плевен си избира толкова години колегата Спартански. Аз съм в добри отношения с него, от мен лоши думи няма да чуете. Но когато няма партия зад гърба, няма кой да поеме ангажимент.

Ще поема ангажимент за стадион и зала, само ако имам кмет. Затова изброявам, като почнете горе от Сливница и стигнете до Свиленград – навсякъде има зали”, подчерта той.

“Да изберат доктора, почтен човек. ще направя всичко възможно това, което да говоря, да се случи. И ще се случи, но от моя натиск, а не от вашия.

На София направих цялото околовръстно и само на Банкя го оставих, за да видя дали някога ще стане.

Цяла София, добре, че го направихме, иначе градът щеше да колабира. Сутрин като тръгна на работа 1 километър е средната скорост, Чакам да видя, кога ще се направи”, продължи лидерът на ГЕРБ.

На Плевен не му липсва Хемус, и на Ловеч и на Търново, щом си мълчите. Зависи от вас, кметовете и най-вече от населението, бе категоричен Борисов.

Борисов отвърна и на съпредседателя на Продължаваме промяната Кирил Петков, че ГЕРБ се хвалели с негови закони.

“Петков вчера казал, че ние сме самохвалци и се хвалим. Тук съм извадил колко закона , предложения и решения на парламента аз съм се подписал пръв. За да не спорим.

В отговор на това, което е казал вчера, ще му отговоря само с едно изречение – в политиката е най важна математиката. Когато ти предстои вот на недоверие, трябва да можеш да смятам. Чърчил го е казал.

Когато имаш 30 не можеш да кажеш на онези с 69 депутата, че се хвалят. Истината е, че без тях не можем , и без ДПС не можем, но те без нас хептен не могат.

И вместо ние като некоалиционни партньори да се похвалим всички, защото и те и ние правим изключително тежки компромиси, залагаме си името, сложих си подписа за решенията за енергетиката, при положение, че това е работа на правителството, защо тогава не им беше виновен Пеевски.

Защото ги бранеше като квачка пилци. Без него нямаше да направят споразумение.

Онзи ден, Петков, синдикатите бяха заедно при мене. Заедно решавахме тези въпроси.

Прав е Петков. Той направи списъка със законите, които трябва да приемем до ваканцията. И без един всичките други ги приехме. Това е истината.”, каза Борисов.

Лидерът на ГЕРБ говори и за нахлуването на Хамас в Израел и колко страшно е то.

“Тук е мястото да похваля Мария Габриел, от вчера, единствена, с много бързи реакции… защото, това, което се случва в Израел е чудовищно.

Ако има нещо по-опасно от войната в Украйна, това е Израел и Палестина, това взривява света. Там се води война.

Това, което ще се случи в следващите часове и дни, може да промени много хода на света. България винаги е водела балансирана политика, когато ходех в Израел, ходих и в Палестина. Сега с тези кръвопролития два свята се сблъскват”, каза той.

“Мария реагира много бързо. Пратихме самолет. Ако трябва втори курс, да помогнем и на други държави. Знаете отношенията ми с Биби Нетаняху. Мария се справи блестящи.

Ако трябва да говоря като Кирил Петков, трябва да говоря само за нея. Но ще похваля и Гвоздейков, който отиде със самолета там.

Колкото и да не се харесваме, тези двама депутати са по цял ден заедно, гласуват заедно и се бият с другите заедно.

Затова призовавам колегите от ПП , независимо, че сме в кампания, да знаят, че след няколко дни ще има час по математика, и ще се брои. И който може да смята, ще трябва да знае, че трябва да събере 121. Ако се мисли за единствен, а другите са пиленца, може да не му излезе уравнението”, предупреди Борисов.

Очаквайте подробности

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Кадър

Similar Posts