| | | | |

Идилия: Терзиев на неделна разходка, новата майка Лена и Миро го придружават СНИМКИ

Кандидатът за кмет на София от ПП-ДБ и “Спаси София” Васил Терзиев стана рано и се разходи из столицата. За компания със себе си беше взел станалата наскоро майка Лена Бориславова, нейната половинка Мирослав Иванов и новороденото им бебе.

Така на терен Терзиев придобил лични впечатления, че столицата не е за хора с деца – нещо, което от години майките тръбят в социалните мрежи.

Пресните си премеждия от неделната си разходка той описа във Фейсбук:

снимка: Фейсбук/ Васил терзиев
снимка: Фейсбук/ Васил терзиев

“Хубав град, ама не е за хора с деца – така изглежда София в момента. Ако слушаме кметските речи и изказвания, децата са най-ценното в София и най-важните инвестиции са за тях.

Ако погледнем обаче проблема с детските градини, оказва се, че за най-ценното на практика няма места в този град.

Над 10 години родителите на малки деца в София слушат обещания, че ей-сега вече проблемът ще се реши, но после се оказва, че места ще има, ама друг път.

Не искам дори да подхващам темата как майките с колички (не)могат да разходят малките си деца. Много пъти сме чували обясненията защо нещо не може да стане.

Затова с екипа ми днес идваме да ви кажем как МОЖЕ да стане. И как с правилното управление София всъщност може да постигне много повече от онова, което сме свикнали да очакваме от нея.

Според Терсиев “проблемът с детските градини е проблем на финансирането – една група в детска градина (25 деца) излиза 1 000 000 лева.

Строящите се нови градини или разширения на стари са за още 4000 деца. За да намерим места за оставащите 6000 (това са около 240 групи), ни трябват 240 млн. лв.

Откъде ще ги вземем ли? Дори само като запушим течовете от обществени поръчки, можем да осигурим поне половината от тези средства.”

Терзиев допълва, че никой софийски родител не трябва да се оказва в тази безизходица. И обещава:

“С каквото съм се захванал, съм го извел на успешен път. И знам, че София може наистина да се погрижи за най-ценното си – децата, ако обаче софиянци възложат тази работа на компетентен и силен екип, вместо да се примирят с още от същото.”

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Фейсбук/ Васил терзиев

Similar Posts